Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 6 december 2018 12:44

Futures wijzen op fors lagere opening Wall Street

 De Amerikaanse beurzen koersen donderdag af op een fors lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,6 procent in het rood.

Daarmee wordt de neerwaartse trend van dinsdag, Wall Street was woensdag gesloten in verband met het overlijden van oud-president George Bush, voortgezet.

Vandaag is de vrees voor een verdere escalatie van het handelsconflict met China de aanleiding voor het pessimisme, na het nieuws dat op Amerikaans verzoek op 1 december Sabrina Meng, de CFO van de Chinese multinational Huawei, in Canada is gearresteerd. De arrestatie van de dochter van de oprichter van het Chinese bedrijf is onderdeel van een onderzoek naar schending van de sancties tegen Iran.

Daarmee lijkt Washington nu serieus werk te maken van zijn eerder al geuite zorgen over spionage en diefstal van intellectueel eigendom door China. De militaire houding van Beijing in de Zuid-Chinese zee is Washington tevens een doorn in het oog.

"De timing van de arrestatie is belangrijk. De markten zijn al ongelofelijk nerveus over een vertraging van de economische groei vanwege de omgekeerde rentecurve in de Verenigde Staten. De betrekkingen tussen de VS en China zouden na een productieve G20-top aan de beterende hand moeten zijn. De arrestatie heeft echter de potentie om de zeer fragiele relatie verder te ondermijnen", aldus marktanalist Jasper Lawler van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak staan in de Verenigde Staten donderdag zeven publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen het ADP-banenrapport, de wekelijkse steunaanvragen en Amerikaanse handelsbalans van oktober. Later op de dag volgen een tweetal inkoopmanagersindexen van de dienstensector over november, de Amerikaanse fabrieksorders en het wekelijkse olievoorradenrapport.

Daarnaast kijkt de markt naar Wenen, waar de OPEC-vergadering plaatsvindt. De markt rekent erop dat het oliekartel en zijn belangrijkste bondgenoten de productie zullen verlagen. Ramingen hiervoor liggen grofweg tussen de 1 miljoen en 1,4 miljoen vaten. Zojuist zei de Saoedische olieminister echter dat een beperking met 1 miljoen vaten voldoende zou moeten zijn om de markt in evenwicht te brengen.

Olie noteerde donderdag ruim drie procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1338. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1330.

Bedrijfsnieuws

Kroger kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers, aangezien de supermarktketen voorbeurs kwartaalcijfers publiceert. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent hoger.

Costco Wholesale en Broadcom komen nabeurs met cijfers. Costco, dat omzetcijfers publiceert, daalde voorbeurs 1,0 procent, terwijl Broadcom 2,8 procent verloor. Broadcom zal kwartaalcijfers afgeven.

Apple noteerde voorbeurs 2,4 procent lager. Apple-toeleverancier Largan Precision publiceerde donderdag tegenvallende omzetcijfers over november, wat opnieuw een signaal zou zijn dat de vraag naar iPhones tegenvalt.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 3,2 procent lager op 2.700,07 punten, de Dow Jones index verloor 3,1 procent op 25.027,07 punten en de Nasdaq sloot 3,8 procent lager op 7.158,43 punten.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


De Aandeelhouder TV

juli 3, 2020

AEX week 27 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 3, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Candlesdtick Koerspatronen

juli 3, 2020

Ahold draait goed in VS | 3 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 2, 2020

Chart Reading en Charting Tools | Trading Range

Het laatste beursnieuws

updates

 • 17:18

  TA: ‘Tencent volgt een Chinese wijsheid ‘

 • 11:19

  De beste zilvermijnaandelen van 2020

 • 09:40

  TA: ‘Energieke aandelen op het netvlies’

 • 08:28

  Sterk banenrapport, maar zwak slot in de VS

 • 08:09

  Covid-19-hoop & Tesla meest waardevolle autobouwer

 • 17:46

  TA: ‘Als een raket of als een virus?’

 • 09:45

  ETF van de week: iShares Nasdaq Biotech ETF (BTEC)

 • 08:44

  Chipmakers in trek & goud blijft floreren

 • 17:13

  TA: ‘Hang Seng index is niet meer veilig’

Masterclasses

 • 07 juli

  Is een tweede correctie op de beurzen aanstaande?

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 21 juli

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

Columns

Nieuw
02 jul 08:51 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Een onzekere toekomst voor big oil

01 jul 11:14 Bas Heijink

Zware weerstandszone AEX intact

29 jun 11:45 Nico Bakker

Offensieve koopkans PROSUS