--- ---

BAM wijzigt structuur ondernemingstop

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 06 december 2018

Bouwonderneming wil vanaf eerste kwartaal 2019 meer accent op kernactiviteiten.

 BAM voert in het eerste kwartaal van het volgend jaar een nieuwe structuur van de ondernemingstop door. Dit maakte het bouwbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

BAM wil met deze verandering het accent op de kernactiviteiten verder versterken.

"Onze strategie is helder, maar de uitvoering vereist versterking", zei CEO Rob van Wingerden in een toelichting op het besluit.

De wijziging omvatten de instelling van een executive committee en een tweehoofdige raad van bestuur, bestaande uit CEO Rob van Wingerden en CFO Frans den Houter.

Het executive committee bestaat uit de raad van bestuur, twee nieuw te benoemen COO's, waarvan er één voor Bouw en Vastgoed en één voor Infra, een nieuw te benoemen Chief Business Excellence Officer, en verder de Chief HR Officer Sven van de Wynkele.

Het executive committee neemt onder eindverantwoordelijkheid van de raad van bestuur besluiten over strategische kwesties en stelt groepsbreed beleid vast op basis van inbreng vanuit de werkmaatschappijen en de stafafdelingen.

De selectieprocedure voor de nieuw te benoemen functionarissen is gaande, waarbij BAM zowel interne als externe kandidaten in aanmerking laat komen.

In het kader van deze wijziging heeft Erik Bax besloten per 1 maart 2019 terug te treden als COO en lid raad van bestuur van de vennootschap, voegde BAM toe.

Geef een reactie