--- ---

Beursblik: ING verhoogt koersdoel ASR

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 05 december 2018

Reactie op overname Loyalis.

ING heeft het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 45,50 tot 47,00 euro, met behoud van het koopadvies, na de aankondiging van de overname van Loyalis door de verzekeraar.

Hoewel ASR 450 miljoen euro betaalt voor de acquisitie, daalt het overtollige kapitaal slechts met 0,2 miljard euro, dankzij kapitaalvoordelen en kostensynergieën. Omdat de verzekeraar in feite niet meer dan 200 miljoen euro kapitaal investeert, levert het verwachte operationele resultaat van 40 miljoen euro een "indrukwekkend" rendement van 20 procent op. Als de solvabiliteit van Loyalis wordt verhoogd van 140 naar 160 procent, is dat rendement nog altijd "een aantrekkelijke" 15 procent, volgens ING.

Bovendien blijft de financiële flexibiliteit, om kernkapitaal of Tier 2 of Tier 3-obligaties uit te geven, onveranderd, volgens ING. De kortlopende overbruggingslening houdt alle opties over voor een mogelijke overname van Vivat. ING verwacht dat het verkoopproces van Vivat begin 2019 zal starten.

De negatieve koersreactie dinsdag op het overnamenieuws verklaarde ING doordat de markt voorbij gaat aan het kapitaalsurplus in Loyalis en de kapitaalvoordelen en kostensynergieën die ASR zal behalen, waardoor de verwachte kapitaalaanwas van 35 miljoen euro ten onrechte wordt afgezet tegen het volledige overnamebedrag van 450 miljoen euro.

Het aandeel ASR, dat op de favorietenlijst van ING blijft, daalde woensdag 1,7 procent naar 36,82 euro.

Geef een reactie