--- ---

Daimler wil Chinees belang vergroten – media

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 04 december 2018

BAIC ontkent gesprekken.

 Daimler AG wil zijn belang in de joint venture met zijn Chinese partner BAIC Motor vergroten tot een meerderheidsbelang, om meer grip te krijgen op de Chinese automarkt. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag.

Volgens één van de anonieme bronnen zou Daimler interesse hebben laten blijken in een uitbreiding van het huidige belang van 49 procent tot ten minste 65 procent.

De gesprekken met het staatsbedrijf BAIC zijn in een verkennende fase en zullen mogelijk niet tot een overeenstemming leiden, aldus Bloomberg.

Daimler, dat onder andere auto's van het merk Mercedes maakt, gaf geen commentaar aan het persbureau en zei tevreden te zijn met de huidige configuratie in China. Een woordvoerder van het Chinese bedrijf ontkende dat er gesprekken lopen over een groter belang voor Daimler.

Geef een reactie