--- ---

ASR neemt Loyalis over van APG

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 04 december 2018

Overnamesom bedraagt 450 miljoen euro.

 ASR Nederland neemt verzekeraar Loyalis over van pensioenuitvoeringsorganisatie APG. Dit maakte de verzekeraar dinsdag voorbeurs bekend.

De overnamesom bedraagt 450 miljoen euro. Volgens ASR verbreedt en verstevigt zij met de overname haar marktpositie op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) en versterkt zij haar leidende positie in het aanbieden van integrale duurzame inzetbaarheidsoplossingen voor werkgevers.

Loyalis is opgericht in 2002 en biedt werk aan circa 300 FTE. De in Heerlen gevestigde verzekeraar biedt arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, nabestaandenverzekeringen en aanvullende pensioenen voor werkgevers, werknemers en zzp’ers. Loyalis heeft circa 450.000 verzekerden bij zo’n 10.000 werkgevers.

De verzekeraar boekte In 2017 een premieomzet van 267 miljoen euro en behaalde een nettoresultaat van 71 miljoen euro. De solvabiliteitsratio’s voor Loyalis Leven en Loyalis Schade bedroegen eind 2017 respectievelijk 175 procent en 172 procent.

"Deze overname past in de kern van onze strategie. ASR Nederland speelt met het merk De Amersfoortse een leidende rol op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, met focus op duurzame inzetbaarheid", stelt CEO Jos Baeten van ASR.

Geef een reactie