Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 30 november 2018 10:52

Beursupdate: koerssprong Altice op lager Damrak

De Amsterdamse beurzen koersten vrijdag gedurende de ochtend lager. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 0,5 procent op 518,01 punten.

"Beleggers stellen zich terughoudend op in aanloop naar de uitkomsten van de G20-top in Argentinië", aldus beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij. Daar zullen de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping elkaar ontmoeten. Schutte verwacht niet dat het tot concrete afspraken komt.

"Vermoedelijk zullen ze zeggen dat ze een goed gesprek hebben gehad, maar dat ze in de komende weken nog het een en ander moeten uitkristalliseren", aldus Schutte. Mogelijk kan Trump wel overwegen om de geplande importheffingen in januari voorlopig uit te stellen, aldus de beleggingsadviseur.

Trump zei donderdag nog tegen verslaggevers dat hij "erg dichtbij" was om iets te doen aan de handelsbetrekkingen met China, maar hij voegde eraan toe dat hij niet zeker wist of hij het ook wilde doen.

"Ik weet niet zeker of we dit willen", zei Trump. "Ik sta open voor een deal, maar eerlijk gezegd vind ik de deal zoals we die nu hebben goed." Eerder die dag meldde de president nog: "Er stromen miljarden dollars in de koffers van de VS, dankzij de heffingen die China worden opgelegd, maar er is nog een lange weg te gaan."

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Franse consumentenprijzen in november volgens voorlopige cijfers minder hard zijn gestegen, terwijl de Duitse detailhandelsverkopen in oktober juist opliepen. Later vanochtend volgt nog de inflatie in de eurozone.

Het muntpaar euro/dollar hield vandaag de winsten vast die werden ingezet na de toespraak van Jerome Powell woensdag. Voorafgaand aan de speech van de centraal bankier noteerde het muntpaar op 1,1295, ten opzichte van een stand van 1,1386 vanochtend. De olieprijzen stegen met een half procent.

Stijgers en dalers

In de AEX bleven uitschieters achterwege, met uitzondering van Altice. De kabelaar werd 9,6 procent duurder na de verkoop van een minderheidsbelang van 49,99 procent in SFR FTTH voor een bedrag van 1,8 miljard euro. Het belang wordt verkocht aan Allianz Capital Partners, AXA Investment Managers - Real Assets en OMERS Infrastructure. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 plaatsvinden. Volgens Schutte van Boer & Olij reageerden beleggers vermoedelijk opgelucht, omdat de opbrengsten wat hoger lagen dan verwacht.

De grootste daler was Unibail met een verlies van 2,6 procent. KPN won 1,9 procent. Bernstein verhoogde het koersdoel voor KPN naar 2,60 euro.

In de AMX ging IMCD 0,7 procent hoger. Aperam leverde daarentegen 3,1 procent in. ABN AMRO verlaagde vrijdag het koersdoel voor Aperam stevig, van 50,00 naar 29,00 euro met een ongewijzigd Houden advies. Analist Philip Ngotho paste zijn winstverwachtingen aan vanwege lagere basisprijzen. Ook zijn de koersen van sectorgenoten "afgekomen", en bij het bepalen van het koersdoel voor Aperam maakt de analist gebruik van een sectorwaardering.

Onder de kleinere aandelen in de AScX steeg Sif 1,7 procent en verloor Heijmans 3,4 procent.

De Aandeelhouder TV

juli 10, 2020

AEX week 28 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juli 10, 2020

Indicator analyse | De Swingteller

juli 10, 2020

ING sluit kantoren | 10 juli 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 9, 2020

AEX 9 juli 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:05

  TA: ‘Hoofdschouderpatronen gesignaleerd!’

 • 10:57

  Aandeel Tesla: staat de Tesla-bubbel op knappen?

 • 08:52

  Coronavirus blijft om zich heen slaan & beleggers doen een stapje terug

 • 17:44

  TA: ‘Goudprijs onderweg naar recordniveau’

 • 08:43

  Traditionele bedrijven hebben het zwaar, maar tech-aandelen trekken de kar

 • 16:58

  TA: ‘Gaming aandelen bieden meer vermaak’

 • 09:15

  ETF van de week: WT Physical Palladium ETF (VZLB)

 • 08:06

  Amerikaanse beurs omlaag en vaccinontwikkelaar Novavax schiet de lucht in

 • 17:56

  TA: ‘Novavax krijgt een (koers)injectie’

Masterclasses

 • 14 juli

  De kijk van Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

 • 24 juli

  Voorbeurs handelen in Amerikaanse aandelen

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

Columns

Nieuw
10 jul 14:34 Redactie

Webinar: Visie Albert Jellema op de Nederlandse aandelenmarkt

10 jul 14:48 Marco Knulst

GOLDEN CROSS S&P 500

09 jul 08:33 Cor Wijtvliet

De oliesector bereidt zich voor op het onvermijdelijke