--- ---

Trump dreigt weer met importheffingen op buitenlandse auto’s

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 28 november 2018

Sluiting fabrieken GM aanleiding voor studie.

 Amerika bestudeert of het nieuwe heffingen zal zetten op geïmporteerde auto's. Dit zei president Donald Trump woensdag.

Volgens Trump zijn Amerikaanse pick-ups en kleine trucks zo populair omdat de Verenigde Staten al jarenlang heffingen van 25 procent hanteren op de import van dergelijke voertuigen. De zogeheten chicken tax, aldus Trump.

"Als we dat hadden gedaan voor geïmporteerde auto's, dan waren veel meer auto's hier gebouwd" aldus de president. En volgens hem zou GM dan ook geen fabrieken in Ohio, Michigan en Maryland gaan sluiten.

Het Amerikaanse Congres moet dit goed tot zich nemen, adviseerde Trump. En hij herhaalde dat andere landen tientallen jaren misbruik hebben gemaakt van de situatie door hun auto's te exporteren naar de VS.

"De president heeft veel macht op dit vlak. Vanwege de gebeurtenissen bij GM, wordt het nu bestudeerd", aldus Trump.

Geef een reactie