fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 28 november 2018 08:17

Deutsche Bank overweegt vertrek twee bestuurders

 Deutsche Bank overweegt het ontslag of een andere rol voor zowel Sylvie Matherat als Tom Patrick, twee bestuurders die nauw samenwerken met toezichthouders in de Verenigde Staten en Europa. Dat schreef The Wall Street Journal dinsdag.

De gesprekken zijn nog niet uitgekristalliseerd, stellen de bronnen van de zakenkrant, maar wijzen erop dat de onrust bij de grootste bank van Duitsland nog niet voorbij is, nadat in april de CEO werd vervangen door een manager uit de eigen gelederen.

Sylvie Matherat, de chief regulatory officer en het enige vrouwelijk lid van de negenkoppige management board, zou hebben gezegd tegen collega's dat ze zich mogelijk moet voorbereiden op een vertrek. Ze zou onder druk staan na een reeks berispingen van toezichthouders en misstappen in de bestrijding van financiële criminaliteit. Er zou twijfel zijn in de bank of ze de anti-witwasprocedures echt heeft verbeterd.

In september erkende Deutsche Bank dat de bank zijn anti-witwasprocedures moet verbeteren. De afgelopen maanden vertrokken al twee topmanagers die zich bezighouden met deze kwestie in de Verenigde Staten en wereldwijd en die rapporteren aan Matherat.

De andere bestuurder die op de schopstoel zou zitten, Tom Patrick, is CEO van de Amerika's en werd in 2017 onder meer verantwoordelijk voor politieke en regelgevingskwesties op hoog niveau in de VS en werkt nauw samen met de Federal Reserve die al jaren wijst op op gebreken in de technologie, controlemechanismes en het management van de bank.

De Aandeelhouder TV

januari 29, 2020

Apple overtreft alles, Corbion met update | 29 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

AEX 28 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

Philips gaat terug naar de roots | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 27, 2020

AEX 27 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 jan 14:31 Redactie

LOEF Technische Surveillance Week 5/20

27 jan 16:44 Superperformance SAS

Short NETFLIX

27 jan 09:50 Jim Tehupuring

Cash is trash