Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 26 november 2018

Campbell dichtbij schikking machtsstrijd met Third Point

 Campbell Soup en hedgefund Third Point zijn dichtbij een akkoord inzake hun machtsstrijd om het bedrijf, waardoor een stemming door aandeelhouders wordt vermeden. Dat meldde The Wall Street Journal maandag.

Als onderdeel van de deal zal Campbell zal naar verwachting akkoord gaan met twee nieuwe bestuursleden die worden benoemd door Third Point, zeiden de bronnen. Het bestuur wordt daardoor uitgebreid van twaalf tot veertien bestuursleden. De twee genomineerden van Third Point worden naar verwachting Sarah Hofstetter, de voorzitter van comScore, en Kurt Schmidt, voormalig CEO van Blue Buffalo.

De deal lijkt op het aanbod dat Campbell eerder deze maand deed aan Daniel Loeb van Third Point, volgens de bronnen, maar dat toen nog werd afgewezen door de activistische aandeelhouder.

Mogelijk wordt er ook nog een derde directeur benoemd met wederzijdse instemming van Third Point en de soepfabrikant. Ook kan Third Point betrokken worden bij de keuze van de nieuwe CEO. Campbell wil voor het einde van het jaar een nieuwe CEO benoemen.

Third Point wilde het volledige bestuur van Campbell vervangen en het bedrijf verkopen. Inmiddels is het hedgefund enigszins teruggekrabbeld nadat uit de controlerende familie van erfgenamen, die drie bestuurszetels bezit, slechts ex-directeur George Strawbridge zich achter Loeb schaarde, waardoor het plan zo'n 10 procent van het kapitaal vertegenwoordigt. Het familieblok controleert zo'n 41 procent van de aandelen.

De Aandeelhouder TV

augustus 23, 2019

Leiden de Amazonebranden tot een nieuwe handelsoorlog? – RTL Z NIEUWS

augustus 23, 2019

Gevolgen machtsstrijd Trump en Federal Reserve

augustus 23, 2019

AEX week 34 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 23, 2019

ASR toont cijfers, Aegon ex dividend | 23 augustus 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
23 aug 12:16 Nico Bakker

ING herstelpoging

23 aug 08:36 Bas Heijink

AEX Waar komt de lagere top te liggen?

22 aug 16:48 Matthijs Kok

Kraft Heinz: Rood als Ketchup