--- ---

Omzet bouwsector opnieuw gestegen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 22 november 2018

Bijna dubbelcijferige groei.

De Nederlandse bouwsector heeft in het derde kwartaal van 2018 flink meer omgezet. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De omzet steeg afgelopen kwartaal met 9,9 procent op jaarbasis.

Wel is voor het tweede kwartaal op rij voor minder nieuwbouwwoningen een vergunning verleend, bijna 12 procent minder dan in het derde kwartaal van 2017. 

Sector

In het derde kwartaal steeg de omzet bij de algemene burgerlijke en utiliteitsbouwbedrijven met 11,1 procent. Bedrijven in de grond-, water- en wegenbouw haalden een omzetstijging van 6,5 procent, bijna de helft van een kwartaal eerder. Vooral bij (spoor)wegen- en tunnelbouwers bleef de groei met een omzetstijging van 1,6 procent iets achter, aldus het CBS. Gespecialiseerde bouwbedrijven zoals installatie- en afwerkingsbedrijven, zagen hun omzet met 10,2 procent stijgen.

Kleine bouwbedrijven hebben met een omzetstijging van bijna 12 procent de hoogste groei in het derde kwartaal behaald. Middelgrote bouwbedrijven, dat wil zeggen bedrijven met 10 tot 100 werkzame personen, hebben een omzetstijging van ruim 9 procent behaald. Deze groep bedrijven heeft volgens het CBS nog steeds niet het omzetniveau van voor de crisis bereikt. Grote bouwbedrijven vanaf 100 werkzame personen haalden een groei van bijna 9 procent.

Geef een reactie