fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 20 november 2018

Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ABN AMRO

  UBS heeft dinsdag het koersdoel voor ABN AMRO verlaagd van 25,00 euro naar 23,80 euro, met behoud van een neutraal advies, op basis van lagere verwachtingen voor de winst en voor de rente- en fee-inkomsten na de beleggersdag van afgelopen vrijdag.

Analist Johan Ekblom vond dat de bestuurders van ABN AMRO een tamelijk voorzichtige toon aansloegen, tegen de achtergrond van een leningenboek dat voorlopig niet zal groeien door de heroriëntatie van de zakenbank en concurrentie op de hypothekenmarkt, terwijl de lage spaarrente op de marges drukt.

Ook de fee-inkomsten zullen voorlopig niet echt stijgen, maar de kosten kunnen wel verder omlaag. Vanaf 2020 verbeteren de vooruitzichten, omdat het leningenboek dan weer zal groeien en de margedruk afneemt door een aantrekkend renteklimaat.

Gezien de beperkte winstgroei ziet de analist het dividend de komende twee jaar nog niet sterk stijgen. Pas in 2020 zou een versnelling kunnen volgen.

De winstgroei versnelt volgens UBS pas in 2021 betekenisvol. De Zwitserse zakenbank zit met zijn winstverwachting nu 7 procent lager dan de consensus, zodat er een risico is dat andere analisten ook hun verwachtingen gaan verlagen.

UBS houdt een voorkeur voor het aandeel ING boven ABN AMRO.

ABN AMRO noteerde dinsdag 1,0 procent lager op 22,45 euro in een rode AEX.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak