--- ---

Aegon besteedt Britse polissen uit aan Atos

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 20 november 2018

Jaarlijkse kostenbesparing tot 30 miljoen pond.

 Aegon gaat het beheer van een groot aantal bestaande verzekeringspolissen van zo'n 1,4 miljoen Britse klanten voor vijftien jaar uitbesteden aan Atos en verwacht zo fors te kunnen besparen op de kosten. Dat maakte de verzekeraar dinsdag bekend.

Het betreft de zogeheten "bestaande activiteiten" van Aegon in het Verenigd Koninkrijk. De activiteiten op het pensioenplatform van de verzekeraar horen daar niet bij.

"Dit is een belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie, en is in het belang van al onze klanten, medewerkers en aandeelhouders", aldus Adrian Grace, topman van Aegon in het VK.

De uitbreiding van de bestaande samenwerking met Aegon zal aanvankelijk zo'n 10 miljoen pond per jaar aan kosten besparen, wat op termijn moet oplopen tot 30 miljoen pond per jaar.

Daar staan wel forse eenmalige kosten tegenover: de overdracht en omzetting van de polissen naar de nieuwe beheerder en dienstverlener kost circa 130 miljoen pond. Die kosten zullen over de eerste drie jaren van het contract worden verdeeld.

Atos bediende en beheerde sinds 2016 al een half miljoen Aegon-klanten met beschermingsproducten en begrijpt uitstekend de cultuur en werkwijze van de verzekeraar, volgens Aegon.

De samenwerking zou vanaf medio 2019 in werking moeten treden.

Geef een reactie