fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 15 november 2018

Europese beurzen overwegend lager rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden donderdag verdeeld, nadat donderdag de Britse Brexit-onderhandelaar Dominic Raab zijn opdracht aan de Britse premier Theresa May teruggaf, omdat hij zich niet kon verenigen met het Brexit-voorstel dat May woensdag nog door haar kabinet wist te laten goedkeuren. Ook de minister van Werk en Pensioenen, Esther McVey, legde haar functie om diezelfde reden neer.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een verlies van 0,6 procent op 360,40 punten. De Duitse DAX liet een plus van 0,1 zien en noteerde 11.423,04 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 0,2 procent met een stand van 5.056,64 punten. De Britse FTSE 100 won 0,1 procent op 7.039,95 punten.

Het aangeboden ontslag door Raab betekende een nieuwe tegenvaller voor May, en een daling van de koers van het Britse pond.

De Britse detailhandelsverkopen over oktober stonden onder druk. Gemeten in volumes zakten de verkopen met 0,5 procent op maandbasis, terwijl er een plus van 0,4 procent was voorzien.

De handelsbalans van de eurozone over september liet donderdag een verder afgenomen handelsoverschot zien.

Op de macro-economische agenda staan donderdag verder nog de detailhandelsverkopen van de Verenigde Staten over oktober, de wekelijkse steunaanvragen van de VS voor de week die eindigde op 10 november, de import- en exportprijzen van de VS over oktober, de index voor bedrijfsactiviteiten van de Federal Reserve van Philadelphia en de activiteitenindex voor New York, de Amerikaanse bedrijfsvoorraden over september en de wekelijkse olievoorraden, eveneens voor die eindigde op 10 november.

Verder treedt de vice-voorzitter van de Federal Reserve Randal Quarles donderdag andermaal aan, maar nu voor een comité van de Senaat om verantwoording af te leggen voor de regelgeving voor en toezicht op het Amerikaanse bankwezen. De voorzitter van de Fed van Minneapolis Neel Kashkari is vandaag in Minnesota voor een debat bij de AgriGrowth Council. Fed-voorzitter Jerome Powell is tot besluit donderdag voor een bezoek in Houston.

De euro/dollar werd verhandeld op 1,1292. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1349 en dag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1318 op de borden.

Olie noteerde donderdag verdeeld. Een december-future West Texas Intermediate werd 0,3 procent goedkoper op 56,09 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 66,34 dollar moest worden neergeteld, een stijging van 0,3 procent.

Bedrijfsnieuws

Bouygues zag de winst in de eerste negen maanden van dit jaar stijgen, deels als gevolg een grotere winstgevendheid van de telecomdivisie. Bouygues bevestigde de outlook voor 2018. De operationele winst komt gelijk of iets lager uit in vergelijking met het niveau van vorig jaar. Het aandeel Bouygues noteerde donderdag 0,7 procent hoger.

NN Group behaalde in het derde kwartaal van 2018 een hogere nettowinst en operationeel resultaat, terwijl de solvabiliteit verder steeg. Het aandeel won 1,9 procent.
Het aandeel KBC klom 0,8 procent. De totale inkomsten van KBC bedroegen in het derde kwartaal 1.888 miljoen euro. Er werd een nettoresultaat geboekt van 701 miljoen euro, ofwel 1,63 euro per aandeel. Gemiddeld rekenden analisten vooraf op een nettoresultaat van 677 miljoen euro met een winst per aandeel van 1,60 euro. De rente-inkomsten van KBC in het derde kwartaal waren boven verwachting, aldus ING, vooral dankzij betere rentecurves in Tsjechië.

Henkel was koploper in Frankfurt met een koerswinst van 3,1 procent. Henkel behaalde afgelopen kwartaal meer omzet en winst en herhaalde de outlook voor 2018 met een verwachte omzetgroei tussen de 2 en 4 procent.

Autobouwers hadden het lastig. Het Franse Peugeot daalde 4,9 procent en het Duitse Daimler werd 3,0 procent goedkoper.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde donderdag ex-dividend, maar werd desondanks 0,1 procent hoger verhandeld.

Air France-KLM kreeg van Kepler Cheuvreux een koopaanbeveling met een koersdoel van 13,70 euro. Het aandeel won 0,7 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet.

De S&P500 index verloor woensdag 0,8 procent tot 2.701,58 punten. De Dow Jones index leverde ook 0,8 procent in op 25.080,50 punten en de Nasdaq verloor 0,9 procent op 7.136,39 punten.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak