--- ---

Correctie: Futures wijzen op vlakke opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 14 november 2018

Olieprijs fractioneel lager.

 De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag rond het middaguur vlak. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden vlak

Daarmee wordt de neerwaartse trend voortgezet, vanwege de aanhoudende onzekerheid over de handelsbesprekingen tussen Washington en Beijing en de volatiele oliemarkt.

Analist Michael Hewson van CMC Markets kijkt woensdag met name uit naar de publicatie van Amerikaanse inflatiedata. "De Amerikaanse data zullen de argumenten voor een renteverhoging van de Federal Reserve volgende maand waarschijnlijk versterken", aldus Hewson. Fed-voorzitter Jerome Powell spreekt later vandaag in Dallas en zou volgens de analist wat meer inzicht kunnen bieden in de visie van het Federal Open Market Committee.

Op macro-economisch vlak staan voorbeurs tevens de wekelijkse hypotheekaanvragen geagendeerd.

Olie noteerde woensdag fractioneel lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1268. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1280 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1290 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Het Amerikaanse warenhuisketen Macy's kan woensdag rekenen op de aandacht van beleggers. Het concern rapporteert zijn kwartaalcijfers en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,7 procent hoger.

Ook Cisco komt woensdag met bedrijfsresultaten. De Amerikaanse maker van netwerkapparatuur steeg in de elektronische handel voorbeurs 0,6 procent.

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, daalde voorbeurs 4,6 procent. De Amerikaanse autoriteiten hebben een dagvaarding gestuurd naar Snap, vanwege mogelijke onrechtmatigheden rond de beursgang in 2017.

Amazon noteerde voorbeurs 0,1 procent hoger. De online retailer maakte dinsdag bekend zijn tweede hoofdkantoor te verdelen over twee locaties: New York en Arlington/Virginia.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent lager op 2.722,18 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het rood op 25.286,49 punten en technologiebeurs Nasdaq sloot vlak op 7.200,87 punten.

Correctie: om intro te corrigeren

Geef een reactie