--- ---

Beursblik: nieuwe doelen Fugro lichte teleurstelling

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 14 november 2018

NIBC ziet Fugro geen ingrijpende stappen zetten.

 De nieuwe strategie en doelstellingen van Fugro voor de middellange termijn zijn niet al te verrassend, hoewel er op iets meer was gerekend. Dit concludeerde analist Martijn den Drijver van NIBC.

Fugro streeft voor de periode 2021 tot en met 2023 naar een winstgevendheid op de investeringen (ROCE) van 10 tot 15 procent, een EBIT-marge van 8 tot 12 procent en een vrije kasstroom van 4 tot 7 procent van de omzet. Den Drijver merkt op dat de focus met name ligt op zaken als efficiëntie en digitalisering, terwijl geen informatie wordt verstrekt over mogelijke desinvesteringen, zoals Seabed, of de fusie- en overnamestrategie.

"De nieuwe strategie van Fugro is een beetje een teleurstelling, maar ook geen grote verrassing. Samengevat: het is meer van hetzelfde, maar dan beter", aldus Den Drijver. Waar sectorgenoten als CGG en Schlumberger moeilijke besluiten hebben genomen om uit bepaalde activiteiten te stappen of activa te verkopen, onthoudt Fugro zich van het nemen van dergelijke ingrijpende stappen, concludeerde de analist.

Den Drijver merkt tevens op dat de doelstellingen voor de middellange termijn niet zo veel verschillen van de oude doelen. De ROCE-doelstelling is opwaarts bijgesteld van 8 tot 12 procent naar 10 tot 15 procent, terwijl de ambities voor de vrije kasstroom nieuw zijn. Aangezien Fugro echter niet sprak over nieuwe overnames en minder investeert, vindt Den Drijver het niet verrassend dat de doelen voor de ROCE omhoog kunnen.

Fugro's nieuwe doelstellingen zijn volgens de analist in lijn met de verwachtingen van de markt.

Het aandeel Fugro opende woensdag op een rood Damrak 1,3 procent lager op 10,20 euro.

Geef een reactie