--- ---

Kwartaalwinst halveert door afboekingen in Turkije.

LeasePlan heeft in het derde kwartaal van dit jaar fors afgewaardeerd op zijn Turkse wagenpark, waardoor de kwartaalwinst halveerde. Dat maakte het leasebedrijf dinsdag bekend.

De nettowinst daalde met 48 procent tot 67 miljoen euro, door de afwaardering van 73 miljoen euro, die het gevolg was van de sterke daling van de Turkse munt. Turkije is het enige land waard LeasePlan significante valuta-risico's loopt.

Afgezien van de verliespost steeg het onderliggende resultaat met 6 procent tot 147 miljoen euro.

De digitale marktplaats voor tweedehands auto's CarNext.com zag de volumes met 75 procent stijgen. Het onderdeel Used Car-as-a-Service, dat tweedehands auto's leaset, groeide met 160 procent tot 2.100 auto's.

Vorige week zag het bedrijf twee topmanagers vertrekken, ongeveer een maand nadat de beursgang van LeasePlan opnieuw was afgeblazen vanwege de onrust op de financiële markten. Financieel directeur Gijsbert de Zoeten en COO Europe, Marco van Kalleveen, beide sinds 2016 actief bij het leasebedrijf, vertrokken.

Geef een reactie