Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 13 november 2018

Beursblik: twijfel over vlakke marges bij Ahold Delhaize

 Het zal niet meevallen voor Ahold Delhaize om zijn marge stabiel te houden terwijl het supermarktconcern fors investeert in de Verenigde Staten. Dat stellen analisten van Berenberg in een reactie op de nieuwe strategie.

Analist Dusan Milosavljevic wijst erop dat de onderliggende marge van Ahold Delhaize de afgelopen jaren al daalde, ondanks kostenbesparingen, door oplopende kosten en toenemende concurrentie. Synergievoordelen uit de fusie konden dat opvangen.
 
Maar als die synergievoordelen uitgeput zijn, dan vraagt de analist zich af hoe Ahold Delhaize zijn marges op peil wil houden, terwijl het bedrijf tegelijkertijd fors investeert in zijn prijzen, het ombouwen van winkels en de groei van e-commerce.
 
De analist ziet daarom een risico dat Ahold Delhaize de investeringen zal vertragen om te voorkomen dat de marges inzakken. Maar dan is het gevaar weer dat de doelstellingen van een stijgende vergelijkbare omzet en groeiend marktaandeel niet worden gehaald.
 
Berenberg heeft een verkoopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 18,20 euro.
 
Het aandeel Ahold Delhaize stond dinsdag 1,1 procent hoger op 22,80 euro.

De Aandeelhouder TV

september 20, 2019

Wederopstanding Britse pond

september 20, 2019

AEX week 38 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 20, 2019

Risico’s in jacht op rendement

september 20, 2019

Pharming rekent op betere tweede jaarhelft

Columns

Nieuw
21 sep 09:12 Redactie

Nu in de bonus: certificaten en 5 concrete tips

20 sep 22:11 Nico Bakker

Technische analyse DSM: spannend steunscenario

20 sep 14:04 Matthijs Kok

Heeft WeWork haar eigen ramen ingegooid?