fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 12 november 2018

Value8 kondigt speciaal dividend aan

 Value8 wil nieuwe investeringen doen en bedrijven overnemen, terwijl ook een speciaal dividend wordt uitgekeerd. Dit schreef het investeringsvehikel maandag in een brief aan aandeelhouders.

Aandeelhouders van Value8 kunnen een speciaal dividend van 1,05 euro per aandeel tegemoet zien. Spoedig wordt bekend wanneer het aandeel ex-dividend noteert.

"De dividenduitkering is ingegeven door de wens om enerzijds een deel van de opbrengsten direct aan de aandeelhouders ten goede te laten komen en anderzijds om aandeelhouders te belonen voor hun, vaak jarenlange, loyaliteit en steun", aldus Value8 in een toelichting.

Recent deed Value8 drie grote verkooptransacties en dit leidde tot vragen wat de onderneming wil doen met de ontvangen opbrengsten.

"We zijn actief op zoek naar add-on acquisities en nieuwe investeringen in bedrijven met een waarde in het segment van 10 miljoen euro plus. Bij voorkeur in food en healthcare, maar andere sectoren, waarin groeiende bedrijven opereren en/of een buy & build traject mogelijk is, sluiten we zeker niet uit", aldus de onderneming onder leiding van CEO Peter Paul de Vries.

De doelstelling van Value8 is om in de komende 18 maanden één of twee overnames van bedrijven in het '10 miljoen euro plus segment' te realiseren.

Ook investering, als tijdelijke belegging, in beursgenoteerde smallcaps en largecaps behoort nadrukkelijk tot de mogelijkheden, voegde Value8 toe.

Value8 blijft positief over de vooruitzichten. "Wij zien goede mogelijkheden voor verdere groei van de intrinsieke waarde per aandeel in de komende jaren."

Het aandeel steeg maandagochtend op een groene beurs met 1,1 procent tot 5,66 euro.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud