fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 9 november 2018 12:19

Europese beurzen lager rond middaguur

 De Europese beurzen noteerden vrijdag lager nu de Federal Reserve donderdag bij zijn op één na laatste beleidsoptreden dit jaar positief bleef over de Amerikaanse economie en liet weten op schema te liggen met het rentebeleid.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde rond het middaguur een verlies van 0,5 procent op 365,28 punten. De Duitse DAX liet een verlies zien van 0,4 procent en daalde naar 11.481,42 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,8 procent met een stand van 5.091,00 punten. De Britse FTSE 100 verloor vrijdag 0,6 procent op 7.097,71 punten.

De Fed wekte donderdag de indruk dat het in december de rente wel weer verhoogt en dat het in 2019 mogelijkerwijs driemaal tot een verhoging van het belangrijkste rentetarief kan overgaan. Dit perspectief werd door beleggers in aandelen niet warm onthaald.

Marco-economische cijfers kwamen vanochtend uit Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk en boden een verdeeld beeld, met een gunstige inbreng van de Britten.

De industriële productie van Frankrijk over september kwam op maandbasis 1,8 lager uit, veel meer dan de daling met 0,4 procent die vooraf werd voorzien.

De Britse economie liet in het derde kwartaal in eerste lezing onverwacht een groei zien. De economie groeide op kwartaalbasis met 0,6 procent, terwijl een krimp van 0,4 procent was verwacht. De industriële productie over september liet iets soortgelijks zien, namelijk een groei van 0,8 procent, terwijl een vlakke trend was verwacht.

In de Verenigde Staten gaat de aandacht vandaag uit naar onder meer de producentenprijzen over oktober, de groothandelsvoorraden over september en het voorlopige consumentenvertrouwen over november, zoals deze wordt gemeten door de Universiteit van Michigan.

Voor de producentenprijzen wordt verwacht dat deze op maandbasis met 0,3 procent zijn gestegen tegen een stijging met 0,2 procent in september. Zonder de effecten van voedsel- en energieprijzen ligt de prognose op een stijging met 0,2 procent, gelijk aan het cijfer over september.

De groothandelsvoorraden zijn naar verwachting op maandbasis met 0,3 procent gestegen. In augustus bedroeg de stijging 1,0 procent.

De vertrouwensindex daalt naar verwachting in de eerste lezing van 99,0 naar 97,0.

Olie noteerde vrijdag flink lager. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 2,0 procent in het rood op 59,47 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 69,33 dollar werd neergeteld, een daling met 1,8, procent.

De euro/dollar noteerde dag op 1,1344. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1350 en donderdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1361 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Thyssenkrupp is minder positief geworden over de winstontwikkeling dit jaar, nadat er provisies genomen moesten worden met het oog op een lopend kartelonderzoek en de mogelijke kwaliteitsproblemen bij de divisie tech-componenten. Het Duitse concern voorziet voor heel het jaar een nettowinst van 0,1 miljard euro en een aangepaste winst voor rentes en belastingen (EBIT) van 1,6 miljard euro. Er werd eerder nog een EBIT voorzien van 1,8 miljard euro. Het aandeel daalde meer dan 10 procent.

Allianz heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer winst geboekt. Volgens het management van Allianz ligt het bedrijf op schema om de doelen voor dit jaar te halen. De koers van het aandeel Allianz noteerde vrijdag een verlies van 2,3 procent.

Unilever, Church & Dwight en Colgate-Palmolive zouden volgens bronnen geïnteresseerd zijn in de Chinese fabrikant van consumentenproducten Weimeizi. Dit schreef de South China Morning Post vrijdag op basis van bronnen. De krant noemde een bedrag van 1 miljard dollar als koopprijs en gaf aan dat Citigroup de verkoop begeleidt. Unilever noteerde vrijdag 1,4 procent hoger.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 0,3 procent tot 2.806,84 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 26.191,42 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 7.530,88 punten.

De Aandeelhouder TV

april 5, 2020

Ahold Delhaize, Galapagos en Shell favoriet voor april

april 3, 2020

AEX index week 14 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 3, 2020

Eisen Trump aan oliesector onrealistisch

april 3, 2020

Olieprijs spuit omhoog | 3 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet