--- ---

Themis stelt beursgang uit

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 08 november 2018

Marktomstandigheden niet goed.

 Themis Bioscience stelt een beursgang in Amsterdam uit vanwege de marktomstandigheden. Dit meldde de beursaspirant donderdagmiddag.

Een beursgang zou, onder de huidige tegenzittende omstandigheden, niet in het belang van de onderneming of zijn aandeelhouder zijn, meldde Themis.

Het aandeel zou op 9 november verhandelbaar worden op Euronext Amsterdam. En volgens CEO Erich Tauber zou er na een notering op het Damrak in de toekomst ook de stap kunnen worden gemaakt naar de Amerikaanse Nasdaq, zo vertelde hij eind oktober aan ABM Financial News.

Er zouden ruim 3,6 miljoen gewone aandelen worden uitgegeven. Inclusief een overtoewijzing kon het aantal aandelen met 15 procent oplopen tot krap 4,2 miljoen stuks.

Themis mikte op een bandbreedte van 9,70 tot 11,60 euro per aandeel, hetgeen een waardering zou vertegenwoordigen van 85,4 miljoen tot 102,1 miljoen euro.

Themis zou de opbrengsten van de beursgang gebruiken voor de Fase 3 studie met Chikungunya, een infectieziekte die wordt veroorzaakt door muggen. Sterfte als gevolg van een infectie worden bij Chikungunya relatief weinig gezien, aldus het RIVM.

Geef een reactie