fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 8 november 2018

Resultaten VEON onder druk

 VEON heeft in het derde kwartaal van dit jaar de resultaten onder druk zien staan, maar paste de outlook voor dit jaar toch opwaarts aan. Dit maakte het telecom- en internetconcern donderdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal steeg de autonome omzet met 2,9 procent tot 2.317 miljoen dollar, gedreven door de prestaties in Rusland, Pakistan en Oekraïne. Op gerapporteerde basis daalde de omzet evenwel met 5,7 procent, vanwege tegenwind op de valutamarkten.

Hierdoor viel ook het bedrijfsresultaat (EBITDA) 18,7 procent lager uit op 848 miljoen dollar, waarbij wisselkoersen voor 122 miljoen dollar op het resultaat drukte. Op autonome basis steeg het EBITDA evenwel met 4,6 procent.

De bijbehorende EBITDA-marge kwam uit op 36,6 procent, hetgeen 5,9 procentpunt minder is dan een jaar eerder. VEON had afgelopen kwartaal te kampen met integratiekosten gerelateerd aan de overname van Euroset. Bovendien zorgde een aanpassing aan een leveranciersovereenkomst vorig jaar nog voor een positieve impact van 106 miljoen dollar.

In de eerste negen maanden van dit jaar kwam de vrije kasstroom uit op 804 miljoen dollar, hetgeen in lijn is met de doelstelling van VEON van 1 miljard dollar over heel 2018.

In het afgelopen kwartaal rondde VEON de verkoop van zijn 50 procent belang in een Italiaanse joint venture af, hetgeen 2,45 miljard euro opbracht en voor een boekwinst van 1,28 miljard dollar zorgde in het derde kwartaal. Verder ketste de verkoop van zijn masten in Pakistan af.

Outlook

VEON mikt voor dit jaar op een lage enkelcijferige autonome omzetgroei, terwijl eerder nog werd gemikt op een laag tot vlak resultaat. Voor de EBITDA-groei wordt gemikt op een groei van 1 tot 5 procent, terwijl eerder nog een vlakke tot lage groei werd voorzien.

De Aandeelhouder TV

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

Lessen in RTL Beursspel op de Business School in Rotterdam – #Beursspel

november 11, 2019

AEX 11 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 11, 2019

Galapagos in de spotlights | 11 november 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 nov 13:13 Nico Bakker

Uitbraak Altice

08 nov 10:46 Redactie

Twee IPO-aandelen om in de gaten te houden

07 nov 22:42 Bas Heijink

AEX 597: klaar voor blow-off