Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 8 november 2018 07:29

Resultaten VEON onder druk

 VEON heeft in het derde kwartaal van dit jaar de resultaten onder druk zien staan, maar paste de outlook voor dit jaar toch opwaarts aan. Dit maakte het telecom- en internetconcern donderdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal steeg de autonome omzet met 2,9 procent tot 2.317 miljoen dollar, gedreven door de prestaties in Rusland, Pakistan en Oekraïne. Op gerapporteerde basis daalde de omzet evenwel met 5,7 procent, vanwege tegenwind op de valutamarkten.

Hierdoor viel ook het bedrijfsresultaat (EBITDA) 18,7 procent lager uit op 848 miljoen dollar, waarbij wisselkoersen voor 122 miljoen dollar op het resultaat drukte. Op autonome basis steeg het EBITDA evenwel met 4,6 procent.

De bijbehorende EBITDA-marge kwam uit op 36,6 procent, hetgeen 5,9 procentpunt minder is dan een jaar eerder. VEON had afgelopen kwartaal te kampen met integratiekosten gerelateerd aan de overname van Euroset. Bovendien zorgde een aanpassing aan een leveranciersovereenkomst vorig jaar nog voor een positieve impact van 106 miljoen dollar.

In de eerste negen maanden van dit jaar kwam de vrije kasstroom uit op 804 miljoen dollar, hetgeen in lijn is met de doelstelling van VEON van 1 miljard dollar over heel 2018.

In het afgelopen kwartaal rondde VEON de verkoop van zijn 50 procent belang in een Italiaanse joint venture af, hetgeen 2,45 miljard euro opbracht en voor een boekwinst van 1,28 miljard dollar zorgde in het derde kwartaal. Verder ketste de verkoop van zijn masten in Pakistan af.

Outlook

VEON mikt voor dit jaar op een lage enkelcijferige autonome omzetgroei, terwijl eerder nog werd gemikt op een laag tot vlak resultaat. Voor de EBITDA-groei wordt gemikt op een groei van 1 tot 5 procent, terwijl eerder nog een vlakke tot lage groei werd voorzien.

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten