--- ---

Mediahuis neemt Wayne Parker Kent over

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 08 november 2018

Geen financiële details gemeld.

 Het Belgisch-Nederlandse Mediahuis heeft een principeakkoord bereikt over de overname van het Amsterdamse mediabedrijf Wayne Parker Kent. Dit maakten beide partijen donderdag bekend, zonder financiële details te melden.

Voorgenomen is dat Mediahuis-dochter Telegraaf Media Groep 100 procent van de aandelen in WPK verwerft. Hierbij zal Slaven Mandic, naast zijn rol als CEO van WPK, de functie van directeur advertising bij TMG gaan vervullen.

Beide partijen zullen de handen ineen slaan richting de Nederlandse advertentiemarkt.

Mediahuis had al vorig jaar een belang verworven in WPK.

"Reeds in mei 2017 gingen wij samen met WPK een strategisch partnership aan waarbij Mediahuis intekende op een kapitaalsverhoging en zo de ambitieuze groei van WPK ondersteunde", stelde Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis. "Inmiddels werken we op veel vlakken, zowel in Nederland als in België, nauw samen en is de toegevoegde waarde voor ons beiden groot. Het verwerven van 100 procent van de aandelen van WPK is voor ons dan ook een logische volgende stap die tegelijkertijd de impact van Mediahuis in de Nederlandse markt vergroot."

Geef een reactie