--- ---

Koersdoel naar 26,50 euro.

ING heeft het advies voor Kendrion verlaagd van Kopen naar Houden en stelde het koersdoel neerwaarts bij van 40,00 naar 26,50 euro. Dit bleek donderdag uit een analistenrapport van ING naar aanleiding van de resultaten van Kendrion over het derde kwartaal, die woensdag naar buiten kwamen.

ING verlaagde ook de raming voor de omzet van Kendrion voor 2018 met 6,4 procent en gaat nu uit van een daling van circa 3 procent op jaarbasis.

Voor 2019 gaat de omzetraming bij ING voor Kendrion ook omlaag en wel met 10 procent, waarmee ING voor het volgend jaar nu uitkomt op een omzetgroeitaxatie van ongeveer 1 procent. Ook de raming voor de EBITA-marge voor 2019 werd verlaagd, van 10 procent naar 8,8 procent. De bank verlaagde tevens de taxatie voor het EBITDA voor 2018 en wel met 13,5 procent.

ING wees donderdag op de resultaten over het derde kwartaal die lager uitkwamen dan voorzien. Zolang de onzekerheden in de automotive-industrie aanhouden, verwacht ING niet dat het aandeel wordt onderworpen aan een herziening van de waardering. Kendrion is met zijn omzet voor tweederde afhankelijk van de automotive-sector. ING stelde vast dat het de impact van de onzekerheden in deze sector op de resultaatvorming van Kendrion heeft onderschat.

Het aandeel Kendrion sloot woensdag op een groen Damrak 8,9 procent lager op 25,20 euro.

Geef een reactie