Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 7 november 2018

CGG boekt hogere resultaten

 CGG heeft in het derde kwartaal fors betere resultaten geboekt, hoewel de bodemonderzoeker nog steeds een klein nettoverlies boekte. Dit bleek woensdag uit de resultaten van de Franse sectorgenoot van Fugro.

CEO Sophie Zurquiyah zei in de stijging van de omzet met 4 procent de bevestiging te zien dat de markt geleidelijk herstelt.

De topvrouw sprak van "robuuste" prestaties bij Geoscience en hoge 'aftersales' voor Multi-Client, die samen zijn ondergebracht in de divisie Segment, terwijl de omzet van de divisie Equipment aanzienlijk steeg.

Zurquiyah zei echter bij het binnenhalen van nieuwe opdrachten last te hebben van de lage prijzen op de grondstofmarkt. "In deze context liggen we nog steeds op schema om onze doelstellingen voor 2018 te realiseren", voegde zij toe.

CGG boekte in het derde kwartaal een operationele winst van 45,1 miljoen dollar, in vergelijking met een verlies van 60,4 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettoverlies van 1,5 miljoen dollar, tegenover een verlies van 124,4 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet steeg van 320,1 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2017 naar 439,1 miljoen dollar het afgelopen kwartaal.

Outlook

De oliedienstverlener presenteerde donderdag tijdens zijn beleggersdag tevens de nieuwe strategie tot 2021. "Onze strategie is erop gericht ervoor te zorgen dat CGG een duurzaam rendement kan behalen en een winstgevende autonome groei kan realiseren", zei Zurquiyah.

CGG streeft voor 2021 naar een omzet voor de divisie Segment van 1,7 miljard dollar, binnen een bandbreedte van 5 procent naar boven en beneden, tegen een EBITDA-marge van 45 procent en een vrije kasstroom variërend van 270 tot 330 miljoen dollar.

Voor Geoscience wordt in de periode van 2017 tot 2021 gestreefd naar een samengestelde jaarlijkse omzetgroei (CAGR) van 9 tot 12 procent. De doelstelling voor Multi-Client is een omzetgroei van 7 tot 10 procent, terwijl de bodemonderzoeker voor de divisie Equipment streeft naar een omzetgroei van 27 tot 30 procent.

Analisten wezen er verder op dat CGG van plan is om het belang van 40 procent in Seabed Geosolutions te verkopen. De andere 60 procent is in handen van Fugro, dat deze activiteiten al langer niet meer beschouwd tot de kerntaken.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

oktober 17, 2019

Deal or no Deal? | 17 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?

16 okt 14:17 Redactie

Bloedgigant CSL daagt Pharming voor de Rechter