Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 7 november 2018

Beursblik: ABN AMRO dringt kosten echt omlaag

 Nu ABN AMRO zijn kostenpercentage gestaag weet terug te brengen, zullen analisten moeten erkennen dat de bank zijn doel op dat terrein lijkt te gaan halen en misschien wel overtreffen. Dat stelde KBC Securities woensdag in een reactie op de kwartaalcijfers.

De cost-income-ratio van ABN AMRO daalde in het derde kwartaal sterker dan verwacht, van 57 tot 53 procent. Volgens analist Jason Kalamboussis van KBC is de markt nog steeds te pessimistisch over het vermogen van de bank om de kostendruk te verminderen.

KBC wees erop dat het aantal voltijdbanen bij ABN AMRO sinds begin vorig jaar al met 9 procent daalde. Dit in tegenstelling tot sectorgenoot ING, waar het aantal banen op peil bleef, ondanks een grote reorganisatie in België. Overigens zit er nog wel wat extern personeel bij ABN AMRO in de overige kosten verstopt.

Kalamboussis sprake van opnieuw een goede set kwartaalresultaten, met kans op een aandeleninkoop in het vierde kwartaal en een duurzaam hoger dividend.

De probleemleningen, die in het eerste kwartaal fors stegen, zijn weer afgenomen tot een normaal niveau, zodat dit probleem van de baan lijkt. Als het nieuw managementteam de focus van de bank straks heeft aangescherpt kan ook de groei weer versnellen, verwacht KBC.

KBC heeft een koopadvies, aangezien het bijgestelde koersdoel een opwaarts koerspotentieel biedt van ruim 30 procent. Het koersdoel werd iets verlaagd van 29,80 naar 29,00 euro.

De Aandeelhouder TV

oktober 17, 2019

InsingerGilissen verhoogt koersdoel ASML

oktober 17, 2019

Heel beperkte groei voor Unilever

oktober 17, 2019

AEX aan vooravond van stijging naar 700 punten

oktober 17, 2019

Deal or no Deal? | 17 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
17 okt 10:22 Redactie

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

16 okt 18:27 Rob Stuiver

Call AEX december 2023 1.000..! Kopen of verkopen?

16 okt 14:17 Redactie

Bloedgigant CSL daagt Pharming voor de Rechter