--- ---

Beursblik: ABN AMRO dringt kosten echt omlaag

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 07 november 2018

KBC Securities zie koerspotentieel van meer dan 30 procent.

 Nu ABN AMRO zijn kostenpercentage gestaag weet terug te brengen, zullen analisten moeten erkennen dat de bank zijn doel op dat terrein lijkt te gaan halen en misschien wel overtreffen. Dat stelde KBC Securities woensdag in een reactie op de kwartaalcijfers.

De cost-income-ratio van ABN AMRO daalde in het derde kwartaal sterker dan verwacht, van 57 tot 53 procent. Volgens analist Jason Kalamboussis van KBC is de markt nog steeds te pessimistisch over het vermogen van de bank om de kostendruk te verminderen.

KBC wees erop dat het aantal voltijdbanen bij ABN AMRO sinds begin vorig jaar al met 9 procent daalde. Dit in tegenstelling tot sectorgenoot ING, waar het aantal banen op peil bleef, ondanks een grote reorganisatie in België. Overigens zit er nog wel wat extern personeel bij ABN AMRO in de overige kosten verstopt.

Kalamboussis sprake van opnieuw een goede set kwartaalresultaten, met kans op een aandeleninkoop in het vierde kwartaal en een duurzaam hoger dividend.

De probleemleningen, die in het eerste kwartaal fors stegen, zijn weer afgenomen tot een normaal niveau, zodat dit probleem van de baan lijkt. Als het nieuw managementteam de focus van de bank straks heeft aangescherpt kan ook de groei weer versnellen, verwacht KBC.

KBC heeft een koopadvies, aangezien het bijgestelde koersdoel een opwaarts koerspotentieel biedt van ruim 30 procent. Het koersdoel werd iets verlaagd van 29,80 naar 29,00 euro.

Geef een reactie