--- ---

Winstdruk Thomson Reuters houdt aan

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 06 november 2018

Aangepaste winst per aandeel wel beter dan voorzien.

 Thomson Reuters heeft de omzet in het derde kwartaal van 2018 nog licht zien oplopen, maar de winst stevig zien dalen. Dit bleek dinsdag uit de kwartaalrapportage van het databedrijf uit Toronto.

De omzet steeg over de verslagperiode met twee procent naar 1.292 miljoen dollar, terwijl het operationeel resultaat met 44 procent daalde naar 162 miljoen dollar. De omzet bleef achter bij de verwachting van analisten gepolst door FactSet, die vooraf uitgingen van 1,31 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel zakte met 59 procent naar 0,11 dollar per aandeel, beter dan de verwachting van analisten die vooraf door FactSect waren gepolst. Die gingen uit van 0,04 dollar per aandeel.

Outlook

Het mediaconcern bevestigde de outlook voor 2018 grotendeels, waaronder een lage enkelcijferige omzetgroei. Reuters verwacht nu echter een aangepaste EBITDA van circa 1,3 miljard dollar. Aanvankelijk hield het bedrijf voor deze post voor 2018 rekening met een bandbreedte van 1,2 miljard tot 1,3 miljard dollar.

Verder rekent de onderneming op een effectieve belastingvoet van 17 tot 19 procent, terwijl eerder werd uitgegaan van 14 tot 16 procent.

Reuters bereikte eerder dit jaar overeenstemming met Blackstone over de verkoop van een belang van 55 procent in de de tak Financial & Risk. Met de deal wordt de betreffende divisie, in 2017 goed voor een omzet van circa 6 miljard dollar, gewaardeerd op ongeveer 20 miljard dollar. De nieuwsdienst van Reuters is geen onderdeel van de transactie. Daarover zijn aparte afspraken gemaakt.

Het aandeel Thomson Reuters sloot maandag 0,1 procent lager.

Geef een reactie