--- ---

Weer meer winst en omzet voor Hunter Douglas

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 06 november 2018

Producent van raambekleding en bouwproducten voorziet aanhoudende groei Europa, VS en Azië.

 Hunter Douglas heeft in het derde kwartaal van 2018 een hogere omzet en hoger bedrijfsresultaat geboekt. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de resultaten van de producent van raambekleding en bouwproducten.

Hunter Douglas boekte in juli tot en met september van 2018 een operationeel resultaat (EBITDA) van 115,2 miljoen dollar, in vergelijking met 100,8 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat steeg van 73,6 miljoen dollar naar 90,7 miljoen dollar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 59,0 miljoen dollar, tegenover 45,7 miljoen dollar een jaar eerder.

De omzet steeg van 833,7 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2017 naar 923,6 miljoen dollar het afgelopen kwartaal, wat een stijging markeerde van 10,8 procent. De stijging is met name het resultaat van een volumegroei van 10,1 procent, een negatief valuta-effect van 0,8 procent en een bijdrage van 1,5 procent als gevolg van acquisities en desinvesteringen. In alle regio's was de autonome omzet hoger.

Het bedrijfsresultaat in lokale valuta was beter in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië en lager in Latijns-Amerika.

Outlook

Hunter Douglas herhaalde dinsdag de outlook die het bedrijf bij de cijfers over het tweede kwartaal en het de eerste zes maanden van 2018 ook al met de markt deelde.

In Europa, de Verenigde Staten en Azië voorziet de producent van raambekleding en bouwproducten een aanhoudende groei, terwijl in Latijns-Amerika een verbetering van het economisch klimaat wordt voorzien.

Het aandeel Hunter Douglas sloot maandag op een groen Damrak 1,0 procent lager op 58,20 euro.

Geef een reactie