--- ---

Investors Bancorp mogelijk te koop – media

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 06 november 2018

Regionale bank uit New Jersey huurde adviseurs in.

 Investors Bancorp heeft adviseurs ingehuurd voor het polsen van potentiële kopers. Dat meldde The Wall Street Journal dinsdag.

De regionale bank uit New Jersey, die zo'n 150 filialen heeft in die staat en de naastgelegen staat New York, heeft adviseurs van Keefe, Bruyette & Woods ingehuurd. De zakenbankiers zouden al spoedig contact kunnen opnemen met potentiële kopers, volgens de anonieme bronnen van van de zakenkrant.

Het aandeel Bancorp is sterk in waarde gedaald en de bank heeft nog een marktkapitalisatie van 3,3 miljard dollar. Als de bank met een gebruikelijke premie wordt verkocht dan zou het de tweede overname in de bankensector worden van de afgelopen twee jaar. Eerder dit jaar kwam Fifth Third Bancorp de overname overeen van MB Financial voor 4,7 miljard dollar.

Waar de fusiegolf bij de grote Amerikaanse banken voorbij lijkt, blijven de kleinere banken fuseren, om beter te kunnen concurreren met de grotere banken, die beter zijn met technologie en meer filialen hebben.

Geef een reactie