--- ---

Beursblik: Berenberg handhaaft verkoopadvies Ahold Delhaize

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 06 november 2018

Woensdag kwartaalcijfers.

 Berenberg heeft in aanloop naar de kwartaalcijfers en een beleggersdag het verkoopadvies op Ahold Delhaize gehandhaafd.

Het grootste probleem voor de analisten van Berenberg is de toekomst van Ahold Delhaize in Amerika. Beleggers vrezen dat de onderneming de winst op peil wil houden en daarvoor omzetgroei inlevert. Deze vrees werd nog eens aangewakkerd door de prestaties van Walmart en Kroger in het tweede kwartaal, die beter waren dan die van Ahold Delhaize op het vlak van volumes en online groei. Beide concurrenten investeren in hun merken, wat marge kost.

Berenberg gelooft niet dat Ahold Delhaize in staat is de huidige tegenwind op te vangen met kostenbesparingen, zoals in het verleden wel succesvol was. "We denken dat dit onwaarschijnlijk is, gezien de enorme investeringen die nodig zijn en de afnemende synergieën", aldus de bank. "Deze strategie is in het verleden ontelbaar vaak mislukt, vooral in markten waar de concurrentiedruk toeneemt."

Ahold Delhaize opent woensdag voorbeurs de boeken. Op 13 november staat er een beleggersdag in New York gepland.

Berenberg heeft een koersdoel van 18,20 euro voor Ahold Delhaize.

Geef een reactie