--- ---

Heineken en China Resources tekenen definitief

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 05 november 2018

Samenwerking in China.

 Heineken heeft een definitief akkoord getekend voor een samenwerking met China Resources. Dit maakte de Nederlandse brouwer maandag vroeg bekend, nadat de samenwerking op 3 augustus al werd aangekondigd.

Heineken wordt voor 40 procent een minderheidspartner in China Resources Beer. Brouwer China Resources Beer is marktleider in China, de grootste biermarkt ter wereld. Heineken betaalt 24,3 miljard Hongkongse dollar voor het belang, omgerekend circa 3,1 miljard Amerikaanse dollar.

De huidige activiteiten van Heineken in China zullen worden samengevoegd met China Resources Beer. Ook zal Heineken haar merk aan China Resources Beer in licentie geven.

Volgens Heineken zijn de activiteiten van Heineken en die van China Resources Beer complementair.

"We kijken er naar uit om samen te groeien door gebruik te maken van het wereldwijde bereik en de marketingcapaciteit van Heineken om de internationale ontwikkeling van de biermerken van CR te versnellen", aldus CEO Jean-François van Boxmeer van Heineken maandag in een toelichting.

Geef een reactie