Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 5 november 2018 10:51

Beursupdate: Damrak blijft dicht bij huis

 De Amsterdamse beurs blijft maandag dicht bij huis. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,2 procent op 523,02 punten.

"De aandelenmarkten zijn de week ietwat verdeeld begonnen", zo stelde investment manager Friso Rengers van ING. "In navolging van de Amerikaanse beurzen die vrijdag in de min sloten, sloten de markten in Azië vanmorgen ook duidelijk lager. In Europa openden de beurzen vanmorgen vrij vlak."

In China sprak president Xi Jinping op een handels- en zakenconferentie met zakenlieden, bedrijfsmanagers en vertegenwoordigers van kleinere landen waar China zaken mee doet, zo merkte Rengers op. "Hij noemde al de juiste elementen voor een open en bloeiende wereldeconomie, maar er werden geen substantiële nieuwe maatregelen aangekondigd."

Volgens de investment manager is het voor een doorbraak op handelsgebied wachten op een hervatting van de onderhandelingen tussen de VS en China na de Amerikaanse verkiezingen. In de tussentijd proberen Japan, China, Zuid-Korea en Europa ook buiten Amerika om tot iets te komen, aldus Rengers.

Op het macro-economische vlak hebben beleggers vandaag met name aandacht voor de vrijgave van de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de dienstensector in oktober. Vanochtend werd al bekend dat de Britse dienstensector in oktober in een lager tempo groeide.

Het muntpaar euro/dollar noteerde stabiel op 1,1380. De olieprijzen daalden tot 0,2 procent.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen kregen de cijfers van Vopak een positief onthaal. Het tankopslagbedrijf won ruim 5,0 procent na rapportering van een hoger bedrijfsresultaat, ondanks een lagere omzet. Vopak herhaalde daarbij de outlook. Volgens ABN AMRO presteerde Vopak beter dan verwacht.

KPN won daarnaast 2,6 procent. Aalberts Industries en DSM sloten de rij met verliezen van achtereenvolgens 1,8 procent en 1,0 procent.

In de AMX noteerde PostNL 0,2 procent lager na rapportering van cijfers. De omzet van PostNL liep in het derde kwartaal op jaarbasis op van 630 miljoen naar 638 miljoen euro. Analisten rekenden vooraf op een stijging tot 646 miljoen euro. Netto verdiende PostNL in het afgelopen kwartaal 19 miljoen euro. Een jaar eerder was dit 25 miljoen euro. Het onderliggende contante bedrijfsresultaat viel volgens Berenberg hoger uit dan verwacht. Analisten van Berenberg hoopte op een outlookverhoging, maar deze bleef uit.

Intertrust won 0,8 procent. Het trustkantoor wil voor een half miljard euro aan nieuwe obligaties uitgeven om de huidige schulden te herfinancieren. BAM Groep ging aan kop met een winst van 2,4 procent.

Onder de kleinere aandelen won de producent van laadpalen voor elektrische auto's, transformatoren en opslagsystemen voor energie Alfen, 4,9 procent. ForFarmers en Pharming verloren respectievelijk 0,1 procent en 0,9 procent.

Het lokaal genoteerde DPA Group maakte een koersval van 5,2 procent na kwartaalcijfers.

De Aandeelhouder TV

oktober 26, 2020

Basic-Fit blijft sterk | 26 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 24, 2020

Wat is een aandeel? – #Beursspel 2020

oktober 23, 2020

AEX maakt zich op voor sterke correctie

oktober 23, 2020

AEX week 43 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:14

  Zorgen om coronavirus nemen toe & beursweek met razend volle agenda

 • 17:17

  TA van Edward Loef – Wereldhave klimt uit het dal

 • 08:38

  Lagarde laadt het monetair kanon & Remdesivir krijgt goedkeuring FDA

 • 17:04

  TA van Edward Loef – Speculoos Speculeren

 • 16:52

  Euro dollar handelen – alles over de euro/dollar futures

 • 08:23

  Tesla onder stroom & Europese bedrijven in moeilijkheden

 • 17:25

  TA van Edward Loef – Intensive Care aandelen

 • 16:31

  Amerikaanse rentefuture (ZN) – handelen in de 10 Year US Treasury Note future

 • 09:24

  ETF van de week: WT Physical Silver ETF (VZLC)

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530

23 okt 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – verkiezingen in de VS: Alles wat u moet weten

22 okt 11:21 Marco Knulst

Bitcoin naar hoogste niveau 2020