--- ---

AMG verhoogt Outlook van 190 naar meer dan 200 miljoen dollar voor 2018.

AMG Advanced Metallurgical Group heeft de resultaten in het derde kwartaal aanzienlijk zien oplopen en werd nog iets positiever over 2018. Dit bleek uit de cijfers die de groep donderdag voorbeurs publiceerde.

De omzet van de groep steeg met 27 procent tot 328,1 miljoen dollar. De brutowinst steeg zelfs met 55 procent tot 79,6 miljoen dollar. De EBITDA kreeg er 114 procent bij en eindigde op 59,1 miljoen dollar. De nettowinst ten slotte verdubbelde ruimschoots met 115 procent tot 29,9 miljoen dollar.

"Zoals blijkt uit onze resultaten over het derde kwartaal, blijft onze activiteitenportefeuille uitzonderlijk goed presteren. Dankzij de sterke fundamenten van de eindproductenmarkt en ons niet aflatende streven naar verbetering van de productiviteit en efficiëntie, is de EBITDA van AMG in het derde kwartaal van 2018 het hoogste in 10 jaar", aldus CEO Heinz Schimmelbusch in een toelichting.

De afdeling AMG Critical Materials blijft met voorsprong de grootste bijdrage leveren aan de resultaten, met een EBITDA die 122 procent hoger lag op 52,1 miljoen dollar. Het orderboek voor de andere divisie, AMG Engineering, is goed gevuld, stelde het bedrijf nog.

Outlook

AMG verwacht dit jaar boven de 200 miljoen dollar aan EBITDA uit te komen. Begin september rekende AMG nog op meer dan 190 miljoen dollar. In 2019 verwacht de onderneming een verdere verbetering.

Het aandeel van AMG sloot woensdag 5,2 procent hoger op 42,28 euro.

Geef een reactie