--- ---

General Motors verslaat verwachtingen

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 31 oktober 2018

Omzet steeg met ruim 6 procent.

 General Motors heeft het met de winstgevendheid per aandeel in het derde kwartaal veel beter gedaan dan analisten hadden verwacht. Dit bleek woensdag uit de cijfers van de fabrikant van Chevrolet en Cadillac.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,87 dollar, waar vooraf slechts 1,25 dollar per aandeel was voorzien.

De omzet van de groep steeg met 6,4 procent op jaarbasis naar 35,8 miljard dollar. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) steeg van 2.523 miljoen dollar naar 3.153 miljoen dollar. De aandeelhouder kon over de verslagperiode een nettowinst tegemoet zien van 2.534 miljoen dollar. In het derde kwartaal van 2017 waren dit nog rode cijfers. Er werd toen een verlies van bijna 3 miljard dollar geboekt, toen mede als gevolg van een belastingpost van ongeveer 2,3 miljard dollar.

Het aandeel General Motors steeg woensdag in de elektronische handel voorbeurs 9,6 procent.

Geef een reactie