fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 31 oktober 2018 10:05

Beursblik: provisie Heijmans meevaller

 Heijmans heeft een meevallende provisie voor het ingetrokken contract met TenneT genomen. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING woensdag.

Vanwege een verschil van inzicht werd halverwege oktober het contract met Heijmans en Europoles voor The Wintrack II ingetrokken door TenneT. Het betreft een contract voor de bouw van nieuwe hoogspanningsmasten voor Eemshaven-Vierverlaten en Borssele-Rilland. Heijmans was daarbij verantwoordelijk voor de constructie van de funderingen van de masten.

Met het oog op deze kwestie kondigde Heijmans woensdag een verliesvoorziening aan van 10 miljoen euro. "Daarmee neemt het bedrijf de belangrijkste kwestie voor de koersontwikkeling op dit moment weg", aldus Hollestelle.

De analist benadrukt dat een arbitragecommissie zich nog over de kwestie moet buigen, maar het maximale verlies lijkt niet hoger dan 20 miljoen euro te liggen, aldus Hollestelle. "Dat oogt handelbaar en relatief laag gezien de omvang van het project."

Onderliggend ontwikkelden de verschillende divisies van Heijmans zich volgens Hollestelle positief, zoals ook verwacht. De Nederlandse huizenmarkt doet het goed over de brede linie, meent de analist. Dit is geruststellend, maar geen grote verrassing, voegde hij toe.

ING was verder te spreken over de balans van Heijmans. In het derde kwartaal besloot de bouwer de kredietfaciliteit verder terug te brengen met 22,75 miljoen euro. "Daarmee is de gefaseerde afbouw tot 121 miljoen euro, oorspronkelijk gepland voor afronding op 30 juni 2019, inmiddels bereikt", zei Heijmans.

ING heeft een koopadvies op Heijmans met een koersdoel van 14,45 euro. Het aandeel won woensdag 9,1 procent op 9,79 euro.

De Aandeelhouder TV

december 13, 2019

AEX 12 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP Paribas Markets

december 13, 2019

2020 jaar voor aandelen VS en opkomende markten

december 12, 2019

Lagarde zorgt voor frisse moed

december 12, 2019

AEX 11 december 2019 Nico Bakker Daily Charts BNP

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
13 dec 14:57 Nico Bakker

AMG rijp voor een rebound

12 dec 15:21 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: China voorbij de handelsoorlog

10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX