fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -donderdag, 25 oktober 2018

Flink lagere winst Daimler

 Daimler heeft in het derde kwartaal de winst flink onder druk zien staan. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van onder meer Mercedes.

"De automotive sector en dus ook Daimler bevinden zich in een erg uitdagende omgeving", zei topman Dieter Zetsche donderdag. Toch is er een aanhoudende goede vraag van klanten, en dat geeft vertrouwen voor het vierde kwartaal, aldus Zetsche.

De omzet van Daimler liep op jaarbasis terug van 40,7 miljard naar 40,2 miljard euro. De EBIT daalde zelfs van 3,4 miljard naar 2,5 miljard euro. Netto verdiende Daimler 1,8 miljard euro, 0,4 miljard euro minder dan een jaar terug.

Als een verrassing komen de cijfers niet. Op 19 oktober waarschuwde Daimler al dat het "significant" lagere resultaten voorzien voor 2018 en dat de EBIT in het derde kwartaal zou dalen naar 2,5 miljard euro.

Daimler waarschuwde eerder deze maand voor een stijging van de kosten met betrekking tot overheidsmaatregelen in verschillende regio's voor dieselvoertuigen. Daarnaast verkoopt het bedrijf minder Mercedes-bestelbussen als gevolg van vertragingen in de levering. Ook kampt de fabrikant met een afnemende vraag in sommige markten bij de bussentak.

De Aandeelhouder TV

november 15, 2019

De broker is de marktkraam van de beurs – #Beursspel

november 15, 2019

AEX week 46 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribasa Markets

november 15, 2019

Hoop op Chinese stimuli wereldeconomie vergeefs

november 15, 2019

Wat is fundamentele analyse? – #Beursspel

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
15 nov 16:32 Redactie

Grootste Beursgang ooit: Saudi Aramco IPO

15 nov 16:45 Rob Stuiver

Ik mis niks dankzij de VIX

15 nov 12:49 Redactie

Bulls op ramkoers! Bij Airfrance KLM