--- ---

Futures wijzen op licht lagere opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 24 oktober 2018

Opnieuw veel bedrijfscijfers.

 De Amerikaanse beurzen koersen woensdag af op een flink lagere opening. Futures op de S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,6 procent lager.

“De Amerikaanse markten gaan waarschijnlijk lager openen na het late herstel op dinsdagavond. De bedrijfsresultaten waren opnieuw de bepalende factor”, zei Michael Hewson, analist bij CMC Markets UK. "De sell-off naar aanleiding van de outlook van Caterpillar was misschien wat overdreven, gegeven het feit dat dit niet onverwacht was", aldus Hewson.

Woensdag is de macro-economische agenda beter gevuld dan dinsdag. Naast de hypotheekaanvragen komen in de Verenigde Staten ook inkoopdata en verder de verkopen van nieuwe huizen over september naar buiten, gevolgd door de wekelijkse olievoorraden voor de week die eindigde op 19 oktober.

Voor de verkoop van nieuwe huizen wordt uitgegaan van een daling met 0,6 procent. In augustus namen de verkopen nog met 3,5 procent toe.

De olievoorraden zijn naar verwachting met 2,5 miljoen vaten opgelopen. Een week eerder bedroeg de stijging zelfs 6,49 miljoen vaten. Olie werd vandaag tot licht goedkoper, na de forse verliezen van dinsdag.

De euro/dollar noteerde woensdag op 1,1420. Bij begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1463 en dinsdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1483 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Vandaag publiceren onder meer Microsoft, Visa, Boeing, UPS, AT&T en Ford de cijfers over het afgelopen kwartaal.

In totaal openen deze week meer dan 150 bedrijven de boeken over het laatste kwartaal.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index sloot dinsdag 0,55 procent lager op 2.740,68 punten. De Dow Jones-index verloor 126 punten of 0,5 procent tot 25.191,43 punten na een eerder verlies van 500 punten. De Nasdaq daalde 0,42 procent tot 7.437,54.

Geef een reactie