Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 23 oktober 2018 09:28

Update: Meer omzet en onderliggende winstgevend voor Randstad

 Randstad Holding heeft in het derde kwartaal van 2018 de omzet en de onderliggende winstgevendheid zien oplopen en voorziet dat de trend uit het derde kwartaal doorzet in de laatste maanden van dit jaar. Dit maakte de uitzendonderneming dinsdag voorbeurs bekend.

Het bedrijf boekte een omzet in het derde kwartaal van 6.006 miljoen, tegen 5.872 euro miljoen euro een jaar eerder. Analisten gingen vooraf uit van 6.050 miljoen euro.

De autonome omzet van Frankrijk en Duitsland daalden in het derde kwartaal. In Duitsland schreef Randstad dat toe aan de lagere activiteit in de automotivesector en regelgeving, In Frankrijk was de vertraging in algemene zin in de markt een oorzaak, in combinatie met een sterke nadruk bij Randstad op winstgevendheid, waardoor sommige niet goede renderende contracten werden stopgezet.

"Toch speelt ook de automotivesector van Frankrijk een factor van betekenis, ofschoon niet zo sterk als in Duitsland", aldus CFO Henry Schirmer van Randstad dinsdag in een eerste reactie op de cijfers tegen ABM Financial News. "We verwachten op een korte termijn daar geen verbeteringen, noch in Duitsland noch in Frankrijk. We verwachten ook niet dat we in het vierde kwartaal van dit jaar in deze landen weer autonome groei laten zien", aldus Schirmer.

De omzet van Duitsland daalde autonoom in het derde kwartaal met 2 procent, in Frankrijk met 1 procent, Maar de onderliggende winstgevendheid had het zwaar: Duitsland zag het bij Randstad hier autonoom met 13 procent afnemen, Frankrijk met 12 procent. Daarmee werd de autonome groei van het resultaat in Noord-Amerika van 6 procent vrijwel teniet gedaan.

Het onderliggende operationele resultaat (EBITA) kwam uit op 299 miljoen euro, tegen 287 miljoen euro een jaar eerder. Hier lag de verwachting van tien door Randstad gepolste analisten op 292 miljoen euro. De bijhorende marge bedroeg 5,0 procent tegen 4,9 procent vorig jaar. De taxaties lagen vooraf op 4,8 procent.

Randstad heeft een kostenbesparingsprogramma lopen, maar specifiek voor Duitsland wordt nog verder gekeken. "We willen het lopende kwartaal op kostenniveau in Duitsland toch nog wat meer verdiepen", aldus de CFO van Randstad dinsdag.

De brutowinst steeg autonoom met 1,7 procent naar 1.191 miljoen euro met een brutomarge van 19,8 procent en een analistenverwachting van 19,7 procent.

De nettowinst toerekenbaar aan aandeelhouders steeg van 162 miljoen euro naar 187 miljoen euro.

Analisten

Analisten waren over het geheel genomen niet erg verrast over de cijfers, omdat ManPowerGroup vrijdag al een voorschot had gegeven en Adecco al een paar weken eerder op verzwakkingen in Zuid-Europa had gewezen. Manpower hielde vrijdag rekening met een daling van de autonome omzet in het vierde kwartaal, terwijl Randstad voor de laatste drie maanden van het jaar mikt op een voortzetting van de groeitrend uit het derde kwartaal.

Outlook

Randstad verwacht dat de brutomarge in het vierde kwartaal op kwartaalbasis licht onder druk komt te staan, terwijl de kosten over het geheel genomen op kwartaalbasis stabiel blijven.

De trend in september en de volumetrends in het eerste deel van oktober wijzen volgens Randstad op een doorzettende groeitrend uit het derde kwartaal.

Het aandeel Randstad noteerde dinsdag op een rood Damrak 2,6 procent lager op 42,73 euro.

Update: om het commentaar van de CFO, het oordeel van analisten, meer informatie en de actuele koers toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 27, 2020

Winstneming op IT en terughoudendheid op de beurs gepast

september 25, 2020

AEX week 39 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:20

  VS leggen sancties op aan Chinese chipmaker SMIC & beurzen hoger van start

 • 16:18

  TA van Edward Loef – De trend: vriend of vijand?

 • 14:15

  Aandeel Just Eat Takeaway – hongerige beleggers drijven koers op

 • 08:09

  Fiscaal steunpakket geeft optimisme – opportuniteiten in aardgas

 • 16:43

  TA van Edward Loef: ‘Social reality’ grafieken

 • 08:31

  Verhoogde angst volgens VIX – beslissingsmoment voor autosector

 • 16:58

  TA van Edward Loef: Supermarkten, super interessant

 • 09:54

  ETF van de week: iShares Gold Producers ETF (IS0E)

 • 08:44

  koopgelegenheid goud & zilver – PMI-cijfers Europese driver

Masterclasses

 • 03 november

  Verkiezingen Amerika 2020: Alles wat u moet weten als belegger

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken