--- ---

Twee studies Galapagos in The Lancet

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 22 oktober 2018

Over filgotinib bij psoriatische artritis en Bechterew.

 De gedetailleerde resultaten van twee klinische studies naar het middel filgotinib van Galapagos en Gilead Sciences zijn gepubliceerd in het  wetenschappelijke tijdschrift The Lancet. Dat maakte het biotechbedrijf maandag bekend.

Het gaat om de resultaten van filgotinib als behandeling voor psoriatische artritis, in de zogenaamde EQUATOR-studie, en als behandeling voor de ziekte van Bechterew, de TORTUGA-studie.

De resultaten van de twee studies tonen aan dat filgotinib de ziektesymptomen verlichtte bij patiënten met psoriatische artritis bij wie een eerdere behandeling niet werkte en bij patiënten met de ziekte van Bechterew, zei John McHutchinson, die de onderzoeksafdeling bij Gilead Sciences leidt. "Deze bevindingen betekenen een belangrijke stap vooruit in ons streven om het leven van mensen met deze ontstekingsziekten te verbeteren."

Chief medical officer Walid Abi-Saab zei tevreden te zijn met het veligheids- en werkzaamheidsprofiel van filgotinib bij verschillende ontstekingsziekten.

Geef een reactie