--- ---

NIBC verlaagt koersdoel Wessanen

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 22 oktober 2018

Advies blijft Neutraal.

NIBC heeft het koersdoel voor Wessanen verlaagd van 11,25 euro naar 9,00 euro, met behoud van het advies Neutraal, na de teleurstellende resultaten in het derde kwartaal. Dat meldde de zakenbank maandag.

De verwachting voor de winst per aandeel dit jaar bleef ongewijzigd, maar voor 2019 en 2020 gaat deze met respectievelijk 1 procent en 3 procent omlaag.

Volgens analist John David Roeg is het bedrijf momenteel niet in staat om zowel snellere omzetgroei als hogere marges te realiseren, terwijl de kosten voor reclame als percentage van de omzet oplopen.

Door de teleurstellende omzettrend is de koers van Wessanen sinds de piek van 18,48 euro in juni meer dan gehalveerd.

NIBC blijft uitzonderlijke sterke groei voorzien in de markt voor gezonde en biologische voeding. De vraag is wel of ook Wessanen zijn sterke groei kan volhouden, na het schrappen van producten in het Verenigd Koninkrijk en zwakke groei in het retailkanaal van de Franse markt voor gezonde producten, waar de concurrentie toeneemt.

Het aandeel Wessanen steeg maandag 3,9 procent op 8,50 euro in een licht hogere Smallcap-index.

Geef een reactie