--- ---

Omzetdaling in derde kwartaal.

Wessanen heeft in het derde kwartaal van 2018 de omzet zien dalen en waarschuwde dat de eerder afgegeven outlook mogelijk niet zal worden gehaald. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de trading update van de producent van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen.

In het afgelopen kwartaal daalde de omzet van Wessanen op jaarbasis van 147,4 miljoen naar 144,2 miljoen euro. Autonoom was er een afname van 1,5 procent, terwijl over de eerste negen maanden van dit jaar nog een groei van 0,9 procent werd gerealiseerd.

Degroof Petercam ging vooraf uit van een omzet van 150 miljoen euro, met juist een autonome groei.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITE) steeg van 12,8 miljoen naar 14,6 miljoen euro. Netto verdiende Wessanen 10,4 miljoen euro, tegenover 8,5 miljoen euro in het derde kwartaal van 2017.

De nettoschuld liep terug van 69,6 miljoen naar 65,4 miljoen euro.

Wessanen toonde zich vrijdag niet tevreden over de ontwikkelingen bij de eigen merken en voerde aan dat dit vooral lag aan de teruggang in het Verenigd Koninkrijk en de weersomstandigheden deze zomer. Dat had zijn weerslag op de koffie- en thee-activiteiten.

Outlook

Vrijdag verwachtte het bedrijf dat het niet uitsluit dat de omzet voor het gehele jaar achterblijft bij de eerder afgegeven verwachtingen.

Bij de resultaten over het eerste halfjaar van 2018 verwachtte Wessanen een gematigde groei van de eigen merken met een marge voor het bedrijfsresultaat vóór bijzondere posten dat overeenkomt met dat van 2017. Dat was toen 8,5 procent.

Het aandeel Wessanen sloot donderdag op een groen Damrak 4,1 procent lager op 8,72 euro.

Geef een reactie