Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 19 oktober 2018 13:23

Procter & Gamble overtreft verwachtingen

 Procter & Gamble heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar autonome omzetgroei geboekt en meer winst behaald dan analisten hadden voorzien. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalrapportage van de Amerikaanse producent van persoonlijke en huishoudelijke verzorgingsmiddelen.

"We genereerden een sterke consumptie, autonome volumes en dito omzet in het eerste kwartaal", zei CEO David Taylor in een toelichting op de cijfers. Daarbij ligt Procter & Gamble op koers voor de omzet- en winstverwachtingen voor heel dit boekjaar, meent de topman.

Er werd afgelopen kwartaal een omzet behaald van 16.690 miljoen dollar, vrijwel gelijk aan de omzet in dezelfde periode een jaar eerder. De volumegroei bedroeg 3 procent, maar wisselkoersen drukten de omzet juist met 3 procent.

De operationele winst daalde met 3 procent naar 3.554 miljoen dollar.

Netto verdiende Procter & Gamble 3.199 miljoen dollar, een stijging van 12 procent op jaarbasis. De aangepaste winst per aandeel was 1,12 dollar. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten vooraf op 1,09 dollar.

Outlook

Procter & Gamble verwacht voor het lopende boekjaar nog altijd een autonome omzetgroei van 2 tot 3 procent. De totale omzet zal echter vlak tot 2 procent lager uitvallen dan vorig jaar, als gevolg van een negatieve impact van wisselkoersen van 3 tot 4 procent.

De aangepaste winst per aandeel zal, zoals eerder al aangeven, stijgen met 3 tot 8 procent. Vorig jaar was dit 4,22 dollar.

In de handel voorbeurs steeg het aandeel P&G vrijdag 2,8 procent

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen