Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 18 oktober 2018 07:48

Vertraging in derde kwartaal voor Flow Traders

Flow Traders heeft in het derde kwartaal van 2018 flink hogere resultaten geboekt, zoals ook werd voorzien, hoewel op kwartaalbasis sprake was van stevige dalingen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de flitshandelaar.

Volgens Co-CEO Dennis Dijkstra was er in het afgelopen kwartaal sprake van een seizoensmatige vertraging, vooral in Amerika. Geopolitieke gebeurtenissen hadden volgens de topman slechts kortstondig impact op de markt.

De handelsomzet kwam uit op 42,4 miljoen euro, tegen 31,7 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten mikten vooraf gemiddelde op 44,9 miljoen euro. In het tweede kwartaal van dit jaar lag de omzet overigens nog op 53,8 miljoen euro, waardoor er op kwartaalbasis sprake was van een daling van 21 procent.

Vooral in Amerika daalden de inkomsten op kwartaalbasis, met maar liefst 45 procent. Toch meldde Flow Traders wel marktaandeel te hebben gewonnen in de Amerikaanse markt voor  Exchange Traded Products. Ook in Europa en de andere regio's wist Flow Traders meer marktaandeel te veroveren.

Na drie kwartalen staat het handelsinkomen dit jaar op ruim 309 miljoen euro, 144 procent meer dan na de eerste negen maanden in 2017. Dijkstra sprak dan ook van nu al het beste jaar voor Flow Traders sinds de oprichting.

Deze hogere omzet leverde in het derde kwartaal een EBITDA op van 12,7 miljoen euro en een nettowinst van 8,2 miljoen euro. Analisten gingen uit van respectievelijk 15,1 miljoen en 10,6 miljoen euro. In het tweede kwartaal verdiende Flow Traders nog 17,2 miljoen euro en in het derde kwartaal van 2017 was dit 5,6 miljoen euro.

CFO Marcel Jongmans zei dat Flow Traders goed op de kosten bleef letten. De stijging van de vaste kosten waren volgens de financieel directeur het gevolg van investeringen, zoals de start van een nieuwe opleidingsklas en betere infrastructuur. De vrije kasstroom is volgens Jongmans sterk.

ING zei voorafgaand aan de kwartaalcijfers te verwachten dat Flow Traders het vierde kwartaal goed is begonnen, dankzij de sterke stijging van de volatiliteit vorige week en de daaropvolgende piek in handelsactiviteit en marges.

Uit de marktcijfers die Flow Traders eerder deze week publiceerde bleek dat het handelsvolume in ETPs in september wereldwijd 12 procent hoger was dan een jaar eerder. Wel lag het 9 procent lager dan in augustus, omdat er minder werd gehandeld in Amerika.

De Aandeelhouder TV

april 16, 2021

Crypto: Boom or Bust? 📈 of 📉 | De Aandeelhouder Podcast Afl. 14

april 16, 2021

Winnaars en verliezers na corona en lockdowns

april 16, 2021

De grootste Cryptobeurs staat op de NASDAQ (₿) | Deze Week in het DAH Magazine #shorts

april 16, 2021

test

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:25

  Wall Street breekt opnieuw records na sterke retailcijfers & recordgroei Chinese economie

 • 15:29

  TA van Edward Loef – Inspelen op koersuitbraken

 • 14:03

  Aandeel Deceuninck: de komende zeven jaar zijn cruciaal

 • 08:54

  Eerste beursdag Coinbase ging er volatiel aan toe & Europa opent lager

 • 17:42

  TA van Edward Loef – AMX-winnaars imponeren

 • 16:37

  Futures trading: aan de slag met futures

 • 09:27

  ETF van de week: Xetra Gold (4GLD)

 • 08:26

  Next Generation EU gaat van start in juni & Amerikaanse indices naar nieuwe recordkoers

 • 16:49

  TA van Edward Loef – Geen campingrally in 2021

Masterclasses

 • 11 mei

  De invloed van rente op de financiele markten

 • 20 mei

  SPAC’s: De kansen en risico’s met Nico Inberg

 • 25 mei

  LYNX Handelsplatform level 1: ‘De eerste stappen bij LYNX’

 • 01 juni

  LYNX Handelsplatform level 2: ‘De LYNX TraderTools’

 • 08 juni

  LYNX Handelsplatform level 3: ‘Beleggen als een professional’

Columns

Nieuw
16 apr 15:18 Redactie

Crypto: Boom or Bust? 📈 of 📉 | De Aandeelhouder Podcast Afl. 14

16 apr 10:12 Marco Knulst

Waarde Plug Power verdampt

16 apr 09:03 Redactie

5 aandelen voor 500% rendement in 10 jaar