Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 18 oktober 2018 09:52

Valuta: nauwelijks beweging na nieuws Brexit en notulen Fed

 De valutamarkten nemen donderdag de ferme stellingname van de Amerikaanse FOMC en de afgelasting van de novembervergadering over de Brexit ter kennisgeving aan.

"Als we naar de belangrijkste koersen kijken dan zien we geen belangrijke verschuivingen ten opzichte van woensdag. Daarmee lijkt de markt rustig te blijven bij dit nieuws", aldus valutahandelaar Stephane van der Meer van valutabroker Ebury donderdag tegen ABM Financial News.

In Brussel vindt momenteel de EU-top plaats waar gesproken wordt over de Brexit, maar nieuwe inzichten bleven uit. De top in november is woensdagavond komen te vervallen. Een nieuwe top komt pas in beeld als er duidelijke vooruitgang wordt geboekt in de tussentijdse onderhandelingen tussen de Europese Unie en de Britten.

"Het lijkt er op dat de markt uitgaat van het slechtste scenario dat bij de Brexit denkbaar is en dat is dat er geen overeenkomst kan worden gesloten over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Stel nu dat een afgewogen deal wel op tafel komt dan verwachten wij voor de euro een koers van 0,80 Britse pond tegen 0,8784 Britse pond", aldus de handelaar.

De euro noteerde al vanaf dinsdag rond dit niveau zonder zichtbare wijzigingen, ook na het besluit tot afgelasting van de novembertop van gisterenavond.

De toonzetting van de Federal Reserve in de notulen van de meeste recente vergadering van het monetair beleidsorgaan duidden woensdagavond op een geleidelijke verhoging van de rente.

"En dat is goed, omdat de Fed daarmee zijn onafhankelijkheid en objectiviteit bewaart en zich niet laat leiden door politieke voorkeuren", aldus Van der Meer.

De groothandelsprijzen van Duitsland over september zijn weer verder opgelopen. Ook nu kwam de stijging hiervan op jaarbasis boven de 3 procent uit.

Vanmorgen komen uit het Verenigd Koninkrijk nog de detailhandelsverkopen over september.

In de Verenigde Staten staan vandaag drie items op de agenda, te weten de wekelijkse steunaanvragen voor de week die eindigde op 13 oktober, de zakelijke activiteitenindex zoals deze wordt gemeten door de Federal Reserve van Philadelphia over oktober en de leidende indicatoren over september.

Voor de steunaanvragen wordt vooraf rekening gehouden met 210.000 aanvragen tegen 214.000 een week eerder. De index van Philadelphia daalt naar verwachting van 22,9 naar 20. De leading indicators stijgen op maandbasis in de prognoses met 0,5 procent. In augustus bedroeg de stijging 0,4 procent.

Verder houdt de voorzitter van de Federal Reserve van St. Louis, James Bullard een toespraak bij de Economic Club in Memphis.

Van der Meer kijkt voor vandaag naar de steunaanvragen als leidraad. Het eerstvolgende belangrijke richtpunt is het rentebesluit van de Europese Centrale Bank van volgende week donderdag en al het nieuws rondom de Italiaanse begroting.

De euro noteerde donderdag vlak op 1,1503 dollar en 0,1 procent hoger op 0,8781 Britse pond.

De Aandeelhouder TV

augustus 3, 2020

AEX 3 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 3, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen – Introductie Risk

augustus 3, 2020

PostNL levert af | 3 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juli 31, 2020

AEX week 31 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:14

  TA: ‘Verzilvermomentje in de Zilverprijs’

 • 16:35

  Aandeel Alphabet: Advertentiereus kwetsbaar voor coronacrisis

 • 11:25

  Technische analyse AEX – Nederlandse beurs op weg naar steun op 530 punten

 • 08:57

  Big Tech verrast & Amerikaanse dollar verzwakt

 • 08:57

  Big Tech verrast & Amerikaanse dollar verzwakt

 • 16:06

  TA: ‘Last minute v.a. € 3,55’

 • 08:12

  aandelensplitsing Apple en duikvlucht voor Air France-KLM

 • 17:34

  TA: ‘Alert zijn op luchtalarm?’

 • 08:48

  Onveranderde rentes stuwen beurs verder

Masterclasses

 • 13 augustus

  HIT & RUN Trading volgens de RAF Methode

 • 27 augustus

  Willem Middelkoop: Na corona komt de Grote Reset

 • 08 september

  Verhoog uw rendement door middel van ETF’s

Columns

Nieuw
03 aug 15:42 Nico Bakker

AKZO vindt SMA steun

03 aug 10:51 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen – Introductie Risk

31 jul 11:47 Marco Knulst

GOLDEN CROSS wereldwijde aandelen en AEX