--- ---

Philip Morris verslaat verwachtingen

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 18 oktober 2018

Sigarettenreus herhaalt outlook 2018.

 De Amerikaanse sigarettenfabrikant Philip Morris International heeft het met de aangepaste winst per aandeel in het derde kwartaal van dit jaar beter gedaan dan door analisten was voorzien. Dit bleek donderdag uit de cijfers over het derde kwartaal van het bedrijf.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 1,44 dollar, terwijl er 1,29 dollar per aandeel was voorzien. Een jaar eerder lag deze post op 1,27 dollar per aandeel. Daarin zit een ongunstig valuta-effect van 0,09 dollar per aandeel.

De omzet steeg fractioneel van 7,473 miljard dollar naar 7,504 miljard dollar, bij een operationeel resultaat dat 2,2 procent opliep naar 3,156 miljard dollar.

Outlook

Het bedrijf bevestigde de outlook voor 2018. Daarin wordt uitgegaan van een verwaterde winst per aandeel die uitkomt tussen de 4,97 en 5,02 dollar. In 2017 was 3,88 dollar per aandeel. Er treedt naar verwachting van het bedrijf zelf een ongunstig valuta-effect op van 0,12 dollar per aandeel.

Het aandeel Philip Morris noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs 2,3 procent hoger.

Geef een reactie