--- ---

Roche boekte omzetgroei

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 17 oktober 2018

Farmaceut bevestigt outlook.

Roche heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet zowel tegen constante valuta als uitgedrukt in Zwitserse frank zien stijgen. Dit bleek woensdag voorbeurs uit een trading update van de Zwitserse farmaceut.

De omzet steeg in beide berekeningen met 7 procent naar 42,1 miljard Zwitserse frank.

Bij de farmaceutische divisie kwam de omzet ook 7 procent hoger uit, zowel tegen constante valuta als in Zwitserse frank. Regionaal werd hier de sterkste omzetgroei in de Verenigde Staten gerealiseerd met een stijging van 14 procent tegen constante valuta en 13 procent in Zwitserse frank.

Bij de divisie Diagnostics, verreweg de kleinste poot van Roche, steeg de omzet tegen constante valuta met 6 procent en in Zwitserse frank met 7 procent.

Outlook

Roche bevestigde woensdag de eerder vrijgegeven outlook en rekent voor 2018 op een omzetgroei van circa 5 procent met een vergelijkbare winstgroei per aandeel uit de kernactiviteiten. Eerder zei de farmaceut te mikken op een omzet- en winstgroei van 0 tot 5 procent.

Het Zwitserse bedrijf verwacht bovendien een verdere verhoging van het dividend, uitgedrukt in Zwitserse frank.

Geef een reactie