--- ---

Update: Resultaatverbetering voor Johnson & Johnson

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 16 oktober 2018

Bedrijf stelt outlook licht opwaarts bij.

 Johnson & Johnson heeft de omzet- en winstverwachting verhoogd na meevallende resultaten in het derde kwartaal. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

Volgens topman Alex Gorsky weerspiegelt het rapport een farmaceutisch bedrijf dat sneller blijft groeien dan de markt, versnellende omzet bij de consumentenartikelen en consistentie verbetering bij de divisie medische apparatuur.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 4 procent naar 20,3 miljoen dollar. Er werd 10,3 miljard dollar omzet behaald door het farmaceutische bedrijf en 6,6 miljard dollar bij de Medical Devices-poot.

Per aandeel leverde dit een aangepaste winst op van 2,05 dollar, een stijging van bijna 13 procent. De verwachting was dat er 2,03 dollar per aandeel uit de bus zou rollen.

Het bedrijf stelde zijn outlook voor het gehele boekjaar opwaarts bij. Voor de omzet in 2018 mikt J&J nu weer op een bandbreedte van 81,0 miljard dollar tot 81,4 miljard dollar. Een kwartaal eerder verlaagde het bedrijf de verwachting nog tot 80,5 miljard à 81,3 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel komt nu naar verwachting uit in de bandbreedte van 8,13 dollar tot 8,18 dollar tegen een verwachting tussen de 8,07 tot 8,17 dollar na het tweede kwartaal

In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Johnson & Johnson dinsdag 0,6 procent hoger.

Update: om meer informatie te verstrekken.

Geef een reactie