Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 15 oktober 2018 09:52

Update2: TenneT trekt contract met Heijmans in

Stroomnetbeheerder TenneT heeft vanwege een verschil van inzicht het contract met Heijmans en Europoles voor het grote project Wintrack II ingetrokken. Dit maakte Heijmans maandag voorbeurs bekend.

Het betreft een contract voor de bouw van nieuwe hoogspanningsmasten voor de tracés Eemshaven-Vierverlaten en Borssele-Rilland. Heijmans is daarbij verantwoordelijk voor de constructie van de funderingen van de masten.

De partijen zijn nu in gesprek over hoe zij de kwestie financieel zullen afwikkelen. Heijmans kan daarom niet zeggen wat de financiële gevolgen zijn van de stap, maar zal beleggers daarover informeren zodra er meer duidelijkheid over is.

Met de betreffende opdracht was aanvankelijk circa 200 miljoen euro gemoeid, maar dit was sindsdien uitgebreid naar 250 miljoen euro, verspreid over een periode van vier jaar, zei een woordvoerder van Heijmans maandag tegenover ABM Financial News. Het bouwbedrijf heeft een belang van 60 procent in het samenwerkingsverband met Europoles.

Het verschil van inzicht betreft de uitgangspunten van het contract, volgens de woordvoerder, die niet nader wilde uitweiden gezien de nog lopende gesprekken met TenneT.

De Duitse bouwer van hoogspanningsmasten Europoles is door het verlies van het contract in een insolventieprocedure terecht gekomen, die moet resulteren in een herstructurering van het bedrijf.

Het bedrijf had al enkele miljoenen geïnvesteerd in het TenneT-project en meer personeel aangenomen. Door de geschrapte order kon Europoles geen geld bijlenen om aan zijn acute financiële behoeften te voldoen. Het bedrijf is daardoor drie maanden vrijgesteld van zijn betalingsverplichtingen.

Update: om reactie woordvoerder en informatie toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

april 8, 2020

Beleggers massaal actief op de beurs | 8 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 7, 2020

AEX 7 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 7, 2020

Hoop keert terug op financiële markten | 7 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 6, 2020

AEX 6 april 2020 – NIco Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen

07 apr 14:10 Marco Knulst

DEAD CROSS wereldwijde inflatie gecorrigeerde staatsleningen

07 apr 09:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten