fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 12 oktober 2018 11:50

Breed gedragen groei eurozone zet naar verwachting door

De breed gedragen economische groei in de eurozone zet naar verwachting door. Dit zei voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi vrijdag bij het Internationaal Monetair Fonds, dat bijeen is op het Indonesische eiland Bali.

Draghi stelde dat het monetaire beleid van de ECB de binnenlandse vraag stimuleert, terwijl loonstijging en oplopende werkgelegenheid de private consumptie ondersteunen.

De centraal bankier signaleerde vrijdag ook afnemende risico's rondom het inflatiepeil. De voorzitter van de ECB verwacht een geleidelijke opleving van het onderliggende prijspeil richting het einde van het jaar en een voortzetting van de trend in 2019.

Wel blijft Draghi nog steeds bij de verwachting dat de inflatie onder maar ook dicht bij de 2,0 procent blijft die de ECB nastreeft. Het belangrijkste rentetarief blijft op zijn huidige niveau tot in de zomer van 2019 en in elk geval voor zolang nodig. De voorzitter vindt dat het lopende monetaire beleid nog steeds nodig is om het prijspeil te ondersteunen en te stimuleren.

Tot nog toe kon de ECB geen robuuste groei in uitstaande kredieten waarnemen, ofschoon sommige delen van de vastgoedmarkt om een extra monitoring vragen.

Met betrekking tot de Brexit stelde Draghi dat een ordelijke afhandeling van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie een beperkt risico voor de financiële stabiliteit met zich meebrengt. Een plotseling vertrek kan echter een impact van een andere grootte tot gevolg hebben, waarschuwde de bankier.

Draghi was vrijdag verder helder over het standpunt van de ECB ten aanzien van de wereldhandel. Die heeft veel baat bij openheid en samenwerking.

De Aandeelhouder TV

januari 28, 2020

Philips gaat terug naar de roots | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 27, 2020

AEX 27 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 27, 2020

Coronavirus overschaduwt bedrijfscijfers | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 26, 2020

Door Trump geen vrees voor correctie

Columns

Nieuw
27 jan 16:44 Superperformance SAS

Short NETFLIX

27 jan 09:50 Jim Tehupuring

Cash is trash

27 jan 09:22 Shaun Stevens

Vastgoed in 2020: Kijk niet terug