--- ---

Walgreens lager na tegenvallend omzetcijfer

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 oktober 2018

Winst per aandeel iets boven analistenconsensus.

 Het aandeel Walgreens Boots Alliance noteerde donderdag licht lager in de handel voorbeurs op Wall Street, nadat de Amerikaanse apothekersketen een hoger dan verwachte winst maar een tegenvallende omzet bekendmaakte over het afgelopen kwartaal.

De nettowinst steeg van 802 miljoen naar 1,51 miljard dollar. Aangepast voor bijzondere posten kwam de winst uit op 1,48 dollar per aandeel, waar analisten volgens gegevens van FactSet gemiddeld 1,45 dollar hadden voorspeld.
 
De omzet steeg van 30,1 miljard naar 33,4 miljard dollar, wat iets lager was dan de FactSet-consensus van 33,8 miljard dollar. Zowel het Amerikaanse apothekenbedrijf als de kleinere groothandelstak groeiden iets minder hard dan verwacht.
 
Het afgelopen kwartaal was het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar. Voor het komende boekjaar rekent Walgreens op een aangepaste winst van 6,40 tot 6,70 dollar. De FactSet-consensus ligt op 6,43 dollar. 
 
Het aandeel, dat gisteren 1,5 procent steeg terwijl Wall Street hard onderuitging, noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent lager.

 

Geef een reactie