--- ---

Murdoch niet favoriet als voorzitter Tesla – Elon Musk

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 11 oktober 2018

Tesla-topman weerspreekt Britse krant.

 Elon Musk heeft donderdag ontkend dat James Murdoch de favoriete kandidaat is om hem op te volgens als voorzitter van Tesla.

De Financial Times meldde woensdagavond dat Murdoch de favoriete kandidaat zou zijn om Musk als voorzitter van de fabrikant van elektrische auto’s te vervangen. Maar Musk stelde in een tweet kortaf dat dit bericht “incorrect” is.

Musk mag van de toezichthouder SEC geen voorzitter meer zijn van de fabrikant van elektrische auto's, nadat hij beleggers zou hebben misleid door op Twitter te beweren dat hij de financiering rond had om het bedrijf van de beurs te halen met een forse premie. Hij mag wel aanblijven als CEO.

Murdoch is CEO van 21st Century Fox maar heeft zijn vertrek aangekondigd nadat Walt Disney de entertainmenttak van Fox overneemt.

Geef een reactie